ארכיון (צילום: רויטרס)
חזקים מתמיד. מטוס חה"א, ארכיון | צילום: רויטרס

מגזין ה"ביזנס אינסיידר" מפרסם כתבה שמחמיאה מאוד לצבא הישראלי. על פי דירוג של מכון שיתוף המידע IHS, קובע המגזין כי צה"ל הוא הצבא החזק ביותר במזרח התיכון וחיל האוויר הישראלי הוא מהחזקים בעולם. במקום השני - טורקיה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המסקנה העיקרית מהדירוג היא שתקציבי הביטחון בכל מדינות המזרח התיכון עולים בהדרגה. הדירוג לא מביא בחשבון בעלות ברית מחוץ למזרח התיכון (כמו למשל ארה"ב המספקת לישראל ומצרים סיוע ביטחוני ונשק על בסיס קבוע), והוא מתבסס על ביצועים היסטוריים של הצבאות, תקציב, כוח אדם, טכנולוגיה וחימוש.

על פי הדירוג, צה"ל נמצא במקום הראשון עם תקציב של 15 מיליארד דולר בשנה, 3,870 טנקים, 680 מטוסים וכ-176 אלף חיילים בסדיר. הצבא הישראלי זוכה לשבחים על העליונות הטכנולוגית שלו. עוד נטען כי "חיל האוויר הישראלי הוא מהטובים בעולם".

במקום השני נמצא צבא טורקיה עם תקציב של 18.1 מיליארד דולר, כ-410 אלף חיילים, 3,657 טנקים ו-989 מטוסים. טורקיה היא חברה בנאט"ו והמאמר מציין גם שהיא נסמכת יותר ויותר על ייצור עצמי של תחמושת ומערכות: "אנחנו רואים יותר מערכות טורקיות בעוד שבעבר היו יותר מערכות אמריקאיות בצבא טורקיה".

סעודיה במקום השלישי, עירק במקום ה-13

במקום השלישי נמצאת סעודיה עם תקציב של 56.7 מיליארד דולר, כ-233 אלף חיילים, 1,095 טנקים ו-652 מטוסים. אחרי ישראל, לצבא סעודיה, בעלת ברית של ארה"ב, יש את ארסנל הנשק הכי חדיש במזרח התיכון.

טנק ישראלי בפעולה צבאית, ארכיון (צילום: רויטרס)
טנק ישראלי במבצע צוק איתן, הקיץ | צילום: רויטרס

צבא אירן ניצב במקום החמישי עם תקציב של 6.3 מיליארד דולר, 545 אלף חיילים, 2,409 טנקים ו-481 מטוסים. כיוון שאיראן מייצרת בעצמה את הטילים הבליסטיים שלה ואת הטנקים ומערכות הגנה אחרות, היא סובלת מנחיתות טכנולוגית בהשוואה לצבאות אחרים באזור שנהנים מטכנולוגיה אמריקאית.

סוריה, שצבאה נשחק במלחמת האזרחים המתמשכת נמצאת במקום השביעי. לפני פרוץ המלחמה בסוריה, הצבא הסורי היה אחד החזקים באזור, אולם היום הוא ספג מהלומות ומנסה להחזיק בנקודות אסטרטגיות במדינה ולהדוף את קבוצות המורדים הרבות במדינה, כולל את דאע"ש.

צבא עירק, פעם הרביעי בגודלו בעולם, הגיע רק למקום ה-13. "הצבא העיראקי היה פעם אחד הדומיננטיים במזרח התיכון, אך נפילת סדאם חוסיין והתפוררות המדינה פגעו בו קשות. ביוני האחרון ברחו חיילים עיראקים מדאע"ש שהשתלט על שטחים נרחבים מעיראק. הצבא העיראקי משוסע בין סונים ושיעים, כאשר חיילים שיעים בחרו לא להילחם בדאע"ש ולהגן על אזרחים סונים", נכתב.