מעבר כרם שלום. ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
משאיות בדרך לעזה, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

בעקבות המצב שהולך ומחמיר ברצועת עזה לאחר מבצע "צוק איתן", העבירה לאחרונה טורקיה בקשה לישראל לשלוח לרצועה אנייה שעליה טורבינת חשמל שתעגון לחופי עזה על מנת לסייע באספקת החשמל. ישראל בחנה את האפשרות הזו, אך הגיעה למסקנה כי הדבר אינו אפשרי משום שאין במקום את התשתיות המתאימות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כעת בוחן מתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף יואב (פולי) מרדכי דרך להעביר באופן קרקעי במשאיות את הטורבינות הטורקיות, שיוצבו במספר מקומות בשטח הרצועה ויסייעו לרשת החשמל העזתית, בין היתר משום שתחנת הכוח הקיימת נמצאת במצוקה של סולר ולא מצליחה לעמוד בדרישות הגבוהות לחשמל.

בימים האחרונים העבירה ישראל כמות גדולה מהרגיל של סולר על מנת שתחנת הכוח תוכל להמשיך לפעול וכדי להימנע ממצוקה הומניטרית ברצועה שעדיין מלקקת את הפצעים לאחר המבצע הארוך בקיץ שהותיר אלפים ללא קורת גג, ותשתיות רבות שקרסו.

"שיקום עזה - אינטרס ישראלי". ארכיון (צילום: רויטרס)
משקמים את ההריסות, ארכיון | צילום: רויטרס

כחלק מהמאמצים לסייע, נכנסו היום לרצועה יותר מ-20 משאיות מלט על מנת לשקם את ההריסות. העברת החומרים מתבצעת בתיאום עם גורמים באו"ם וזאת על מנת לוודא כי הם עוברים לשימוש של הגורמים הרלוונטיים ולא לידי החמאס ולצרכיו הצבאיים.

לדברי גורם ביטחוני בכיר, ישראל מכניסה סולר, מזון וגם תרופות לעזה בכמות מוגברת בעת האחרונה: "אסור לתת לרצועה לשקוע לתוף אסון הומניטרי עד שיוסדרו כל ההבנות וההסכמים. ככל שהרצועה תשתקם מהר יותר, כך יש סיכוי להאריך את תקופת השקט בעזה ועבור תושבי עוטף עזה והדרום".