סמ"ר ינאי ויסמן ז"ל (צילום: יעקב אושר TPS, פייסבוק, חדשות)
סמ"ר ינאי ויסמן ז"ל | צילום: יעקב אושר TPS, פייסבוק, חדשות

בית המשפט הצבאי ביהודה גזר על שני המחבלים, שהורשעו בביצוע הפיגוע בשער בנימין בפברואר 2016 שבו נפל סמ"ר טוביה ינאי ויסמן ז"ל ואזרח נוסף נפצע, 35 ו-32 שנות מאסר. השנים שהורשעו בעבירת של גרימת מוות בכוונה (המקבילה לעבירת רצח) ישלמו פיצוי של 2.5 מיליון שקל - ולא יקבלו מאסר עולם בשל גילם הצעיר. התביעה הצבאית צפויה לערער על ההחלטה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

התביעה הצבאית ביקשה כי ייגזר על המחבלים עונש של מאסר עולם, אך בית המשפט נמנע מלעשות זאת בעיקר לאור גילם של המחבלים. מפסק הדין עולה כי השניים תכננו מבעוד מועד, עם מחבל נוסף, לבצע פיגוע דקירה נגד יהודים במתחם המסחרי בשער בנימין.

עוד עולה מפסק הדין כי חברי החוליה הצטיידו בסכינים והגיעו למקום במטרה לבצע את הפיגוע. הם פצעו תחילה באורח קשה אזרח ישראלי ששהה במתחם, ולאחר מכן דקרו למוות את סמל-ראשון טוביה ינאי ויסמן ז"ל, אשר נאבק עם המחבלים וסיכל את המשך הפיגוע.

יעל וינאי ויסמן (צילום: פייסבוק, חדשות)
יעל וינאי ויסמן | צילום: פייסבוק, חדשות

על המחבל השלישי, שהורשע גם הוא באותה העבירה, נגזרו לפני כשנה 35 שנות מאסר בפועל. התביעה הצבאית ערערה על ההחלטה וביקשה כי ייגזר עליו מאסר עולם. לוייסמן ז"ל הוענק צל"ש מפקד פיקוד המרכז על אומץ ליבו והדוגמה האישית שהפגין במהלך הפיגוע. 

הפיגוע התרחש ביום חמישי, 18 בפברואר 2016, כאשר חדרו שני מחבלים מצוידים בסכינים לסניף "רמי לוי" באזור התעשייה "שער בנימין". באותה שעה שהה במקום ויסמן עם רעייתו ובתו. עם הישמע זעקות העובד הפצוע וצעקות בשפה הערבית, הבין כי במקום מתרחש אירוע טרור.

ויסמן חתר למגע במטרה לנטרל את המפגעים, ובמהלך המאבק נפצע באורח אנוש. אזרחים נוספים ששהו במקום ירו לעבר שני המחבלים. כוח רפואי שהוזעק למקום דקות לאחר המקרה, נאלץ לקבוע את מותו במקום. לאחר מותו, קיבל ויסמן מאלוף פיקוד המרכז רוני נומה צל"ש על כך שהראה אומץ לב ודוגמה אישית כאשר נלחם "בידיים חשופות" במחבלים בפיגוע בשער בנימין. אלמנתו יעל קיבלה את הצל"ש בשמו.