באימון מיוחד שנערך אמש (שלישי) בחיל האוויר נבחנו כשירויות מערכות ההגנה האוויריות של צה"ל. באימון השתתפו לוחמים וטכנאים של מערך ההגנה האווירית והוא כלל מאפיינים ייחודיים על מנת לאתגר את המערכות אל מול איומים מסוגים שונים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במסגרת התרגיל אומנו הלוחמים ביירוט סוללת "פטריוט" וכמו כן בשיתוף פעולה בין הגורמים השונים במערך. כמו כן, נבחנה יכולתה של המערכת להתמודדות עם כלי טיס בלתי מאויש, יכולת שהוכחה בעבר כיעילה.

מערכת ה"פטריוט" נחשבת לאחת מערכות ההגנה האווירית המתקדמות בעולם והיא מופעלת על ידי מדינות רבות ביניהן טורקיה, ערב הסעודית, מצרים, גרמניה, בלגיה ויפן. מערך ה"פטריוט" בצה"ל גדל כל העת ובמהלך "צוק איתן" יירטו לראשונה כלי טיס בלתי מאויש שחדר לשטחי ישראל.

טילי פטריוט (ארכיון). בדרך למזה"ת (צילום: חדשות)
המערכת בשימוש חיל האוויר משנת 1991 | צילום: חדשות

מערכת "הפטריוט" נמצאת בשירות חיל האוויר הישראלי משנת 1991. המערכת הובאה לארץ במהלך מלחמת המפרץ הראשונה על מנת לתת מענה לאיום הטילים מכיוון צבאו של סדאם חוסיין.

המערכת בגרסתה האמריקנית היוותה שחקן משמעותי בשנת 2003 במהלך מלחמת המפרץ השנייה, כשהצליחה ליירט טילים רבים. היירוט המשמעותי ביותר התרחש ב-27 לדצמבר באותה השנה כשהיא יירטה טיל ששיגר הצבא העיראקי כנגד מפקדת הכוחות האמריקניים בכווית.