צבא מצרים בסיני (צילום: רויטרס)
כוחות מצריים בסיני. ארכיון | צילום: רויטרס

גורם ישראלי בכיר לשעבר מודה כי צה"ל תקף במהלך השנים האחרונות כמה פעמים מטרות טרור בשטח סיני - באישור ותיאום עם השלטונות בקהיר, כך מדווחת היום (שני) סוכנות הידיעות האמריקנית "בלומברג".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הגורם, שביקש להישאר בעילום שם, צוטט בכתבה שעסקה בהתחממות היחסים בין ישראל למצרים בתקופה האחרונה ובשיתוף הפעולה הביטחוני ההדוק. הוא הודה כי מל"טים של חיל האוויר הפציצו יעדי טרור אסאלמי בחצי האי בכמה מקרים שונים טען שבכל המקרים המצרים היו בסוד העניינים ואישרו את הפעולה.

במהלך החודשים האחרונים האשים דאע"ש כמה פעמים את ישראל כי היא תוקפת את פעיליו בסיני, אך הטענות הללו לא זכו לתגובה מצד ישראל, או לכל אישור של גורם רשמי.

מל"ט של חיל האוויר. ארכיון (צילום: דו"צ, חדשות)
מל"ט ישראלי, ארכין | צילום: דו"צ, חדשות


סגן הרמטכ"ל יאיר גולן צוטט בתוך הכתבה בדברי שבח לתיאום עם מצרים: "רמת שיתוף הפעולה לא דומה לשום דבר שחווינו בעבר - זה לא נוגע לאהבה בין הצדדים או לערכים משותפים. לא הייתי מתאר זאת באותם מונחים כמו הברית עם ארצות הברית, אך אני חושב שזו נקודת התחלה טובה".

עוד נטען בכתבה כי התקיפות הרבות שביצע דאע"ש כלפי מטרות מצריות קירבו בין א-סיסי לישראל. על פי הדיווח, גם המגעים לייצוא גז למצרים ורצונו של א-סיסי להשפיע על תמונת המצב המדינית הובילו לשיפור ביחסים ובתיאום‎.

"א-סיסי תקף בעוצמה את הקבוצות החמושות ואת העברת הנשק בין סיני לעזה, וגם הציף מאות מנהרות חוצות-גבול", נכתב בדיווח. בתגובה נטען כי ישראל גמלה למצרים במחוות כלכליות ובשיתוף מודיעיני - כפי שטען גם סגן הרמטכ"ל גולן בגוף הידיעה.

דאע"ש (ארכיון) (צילום: רויטרס)
המטרה המשותפת: פעילי דאע"ש בסיני | צילום: רויטרס

הכתבה פורסמה ב"בלומברג" על רקע ביקורו של שר החוץ המצרי בירושלים אמש ופגישתו עם ראש הממשלה נתניהו. בכתבה נטען כי בין המדינות נרקמה ברית אסטרטגית בעקבות הסכם הגז המתגבש והלחימה המשותפת בטרור בחצי האי סיני.

השר סאמח שוכרי, שנפגש אמש עם נתניהו, הגיע לישראל 9 שנים אחרי ביקורו האחרון של שר חוץ מצרי בארץ. בפתח פגישתם נשאו נתניהו ושוכרי הצהרות לתקשורת ובהן הביעו תמיכה ביוזמה המצרית לקידום תהליך השלום בין ישראל לפלסטינים.

"הביקור - צומת קריטי במזרח התיכון"

"שר החוץ שוכרי, לכבוד ועונג לי לקבל את פניך בירושלים היום", פתח נתניהו את דבריו. "הסכמי השלום בין ישראל למצרים וישראל לירדן הם אבני הפינה של היציבות באזור והם נכסים קריטיים לארצותינו. הם גם אבני הפינה לשלום אזורי ויציבות אזורית נרחבים יותר שאנחנו מקווים להשיג", אמר.

"אני מקדם בברכה את הצעתו של הנשיא המצרי א-סיסי לקדם תהליך שלום עם הפלסטינים בהובלה מצרית", הוסיף נתניהו. "אני קורא היום שוב לפלסטינים ללכת בעקבות הדוגמאות האמיצות של מצרים וירדן ולהצטרף אלינו למשא ומתן ישיר. זו הדרך היחידה שבה נוכל להתייחס לכל הנושאים בינינו ולהפוך את חזון השלום המבוסס על שתי מדינות לשני עמים למציאות".

"ביקורי היום בישראל מגיע בצומת קריטי ומאתגר עבור המזרח התיכון", אמר שוכרי. "הקונפליקט הישראלי-פלסטיני נמשך יותר מחצי מאה, גבה את חייהם של אלפי קורבנות ומחץ את תקוותיהם ושאיפותיהם של מיליוני פלסטינים להקים מדינה עצמאית על בסיס קווי 67', שמזרח ירושלים בירתה - כמו גם את שאיפותיהם של מיליוני ישראלים לחיות בשלום, ביטחון ויציבות".