פרסום ראשון: שבוע בדיוק לאחר השיגור מבסיס פלמחים, הצליחו במערכת הביטחון להתגבר על חלק מהתקלות שהתגלו בלוויין הריגול אופק 11. המהנדסים של התעשייה האווירית הצליחו לפתור מספר שיבושים בתפקוד הלוויין, שהתחיל לעבוד ואף שלח תמונות ראשונות באיכות טובה לקרקע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

גורמים במשרד הביטחון אומרים כי מדובר בהתפתחות מעודדת מאוד וכי יהיה ניתן לעשות שימוש בתמונות. בינתיים, מנסים המהנדסים לשפר את מה שעוד לא הצליחו לתקן בלוויין. בתחנת הבקרה הקרקעית שולטים עליו ומעבירים לו הנחיות.

"גם אם הלוויין לא יעבוד ב-100 אחוזי תפוקה וזריזות, הוא עובד, יעבוד ויתן תוצרים טובים למערכת הביטחון", אמר גורם ביטחוני. "במקביל, ישנו מאמץ לשפר את ביצועיו כל הזמן".

הלוויין המתקדם ביותר ששיגרה ישראל לחלל

אופק 11 הוא לא עוד לוויין צילום. מדובר בלוויין קל משקל, 400 ק"ג, מסדרת לווייני הצילום "אופסאט 3000" בעל יכולת צילום גבוהה במיוחד. המצלמה פותחה באלביט מערכות.

ללוויין ערכות אופטיות ומערכות בקרה חדשות כדי שיביא תמונות מדויקות יותר, ברזולוציה גבוהה, והוא משדר תמונת לתחנת הבקרה על הקרקע בזמן אמת ויכול לכסות שטחים נרחבים בזמן קצר על פני כדור הארץ, ומאפשר יכולת לקבל יותר מידע, יותר טוב ובשטח גדול יותר.

מקיימים עם הלווין קשר רציף
"מאמץ לשפר את ביצועיו כל הזמן", אופק 11 | צילום:

המצלמה בעלת ביצועים משופרים בהשוואה למצלמות החלל הקודמות והיא מיועדת ליישומים צבאיים ואזרחיים. כושר ההפרדה של המצלמה יאפשר הבחנה בעצמים קטנים מגובה שיוט של 600 ק"מ.

אלביט מערכות אלקטרואופטיקה אלאופ, היא מובילה עולמית בתחום מצלמות החלל, ומערכות הצילום שלה מהוות את ליבן של תכניות חלל מרכזיות ויוקרתיות, ליישומים צבאיים, מסחריים ומדעיים. אופק 11 פותח על בסיס ניסיון שצברה מערכת הביטחון בפיתוח לוויינים קודמים מסדרת ה'אופק', ששוגרו לחלל החל משנת 1988.

מספר הלוויינים המצויים בחלל קריטי עבור ישראל. המודיעין זקוק להיתוך מידע מתוך סנסורים רבים המצויים בחלל, כדי לקבל תמונת מצב מלאה יותר. היכולות בחלל הן קריטיות במאבק המתנהל מכאן ועד למרחקים של אלפי קילומטרים מישראל. החלל מעניק יכולות חשובות שאינן תלויות במגבלות מדיניות או משפטיות.