האם נחזור לראות תמונות כאלה בי-ם? (צילום: משטרת ישראל)
"ננקוט בצעדים קשים נגד הפורעים". ארדן | צילום: משטרת ישראל

על רקע ההסלמה בירושלים ורצח תושב העיר ערב החג, מבהיר השר לביטחון הפנים כי יוביל מדיניות תקיפה נגד מיידי האבנים - ומגן על היוזמה שעוררה את חמתה של נשיאת העליון. בריאיון לחדשות 2 Online, הדגיש השר גלעד ארדן כי אין פסול ביוזמתו למנוע קידום שופטים שמקלים עם מיידי האבנים - ומשיב לביקורת החריפה שמתחה עליו הנשיאה נאור.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"מיידי אבנים ובקת"בים צריכים לשבת שנים ארוכות בכלא", אמר ארדן. "אני חושב שאחד השיקולים שצריך לשקול הוא האם לשופט יש מדיניות מקלה או מחמירה בנושא הזה. נשיאת העליון שמעה על היוזמה שלי מכלי התקשורת, ואם היא הייתה שומעת את כל הפרטים, אני מקווה שזו לא הייתה תגובתה".

גלעד ארדן (צילום: פלאש 90, חדשות)
"על שופטים לפסוק בהתאם לקביעת הכנסת". אר | צילום: פלאש 90, חדשות



ארדן הוסיף: "הכנסת היא זו שממנה נציגים לוועדה למינוי שופטים, ולכן העונש שהשופט פוסק חייב לבוא באיזושהי הלימה לעונש שהמחוקק, שהוא הנציג של העם, ראה על אותה חומרת מעשה. אסור לי להתערב ולקבוע אם החשוד ביידוי אבנים הוא אשם או זכאי. אני לא צריך להגיד לשופט אם להרשיע או לא להרשיע אדם, אבל העונש שהשופט פוסק צריך לעמוד באיזושהי הלימה עם מה שהמחוקק, שהוא הנציג של העם, קבע. אני לא חושב שאם הייתי אומר את אותו דבר על שופט שמקל על עברייני מין, התגובה של השופטת נאור ושל התקשורת הייתה כזו".

מרים נאור (צילום: חדשות 2)
ביקורת חריפה. נשיאת העליון נאור | צילום: חדשות 2

"נבחן שינוי הוראות הפתיחה באש"

אמש, לאחר צאת החג, קיים ראש הממשלה נתניהו דיון חירום בלשכתו בו השתתף גם השר ארדן. בדיון הוחלט להחמיר את הצעדים נגד מיידי האבנים - ובין היתר לקבוע עונש מינימום לעבירות אלה.

"היו מספר החלטות שדורשות הכנה", סיכם ארדן את הישיבה. "אי אפשר מיד לשנות את הוראות הפתיחה באש של משטרת ישראל. זה דבר שמצריך שצוות יישב, כולל משפטנים ואנשי מבצעים של המשטרה. יש לבחון מה יהיו הנהלים החדשים שהשוטרים ינקטו כלפי איומים שהם רואים בשטח - כלפי מישהו שמרים אבן או בקבוק תבעקה, גם בתוך הקו הירוק". ארדן טוען שצריך להחליט כמה שנים משליכי אבנים צריכים לשבת בכלא, ולתאם זאת עם היועץ המשפטי לממשלה.

מאבק משפטי בטרור האבנים (צילום: רויטרס)
ההתפרעויות בהר הבית, השבוע | צילום: רויטרס



השר לביטחון הפנים ציין כי ירושלים תוגברה ב-800 שוטרים, ללא הגבלת זמן. עם זאת, הוא מבהיר כי לא מדובר בהתקוממות עממית חדשה של הפלסטינים. "אין כאן אינתיפאדה אלא פעולות טרור חמורות שיקבלו את המענה החמור ביותר", הבהיר."יש כאן תופעה קשה שצריך לנקוט נגדה ברף ענישה מחמיר ובאפס סובלנות".

ארדן התייחס גם למהומות בהר הבית - והדגיש שלא יפסיק את ביקורי היהודים על ההר. "הגדרתי מדיניות שהר הבית לא ייסגר למבקרים, לא משנה מה", אמר. "רעולי פנים מתבצרים בהר ואוגרים אבנים ואז המשטרה סוגרת את הר הבית עד יעבור זעם. אני הגדרתי שההר יישאר פתוח למבקרים תמיד, וראיתם את זה בראש השנה".

"החמאס והרשות הפלסטינית רוכבים על מה שקורה בהר הבית, מציגים שקרים ומנסים ללבות את היצרים ואז צעירים מוסלמים מבצעים פעולות טרור של אבנים ובקבוקי תבערה", הוסיף השר. "אני מקווה ומאמין שהתגובה ושינוי המדיניות והעלאת רף הענישה יובילו להרתעה. על הפורעים לדעת שהם יישבו שנים ארוכות בכלא וההורים שלהם ישלמו קנסות כבדים, שיידעו במה הילד שלהם מעורב גם אם הוא קטין".