ארכיון (צילום: דובר צה"ל, WhatsApp)
מבקשים לא להתייחס למקורות לא מזוהים. איל | צילום: דובר צה"ל, WhatsApp

הודעה המזהירה מפני הנחיה כוזבת מצד פיקוד העורף שבה לעורר בהלה ברשתות החברתיות – שש שנים לאחר שהופצה לראשונה. בפיקוד העורף שבים ומבהירים הערב (שני) שלא מדובר בהודעה מטעמם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בהודעה, המועברת בעיקר בוואטסאפ, טוען אלמוני כי גורם זר שהזדהה כנציג פיקוד העורף יצר עמו קשר במטרה לחדש את חלוקת ערכות המגן לאזרחים ואף אימת מולו מידע אישי הנוגע לבני משפחתו.

"קיבלתי שיחת טלפון בה נאמר לי שמדברים מפיקוד העורף ומעוניינים להחזיר את הערכות מגן לאזרחים, ורוצים לאמת פרטים אישיים של כל משפחתי", נכתב בהודעה. "היה להם את כל הפרטים על משפחתי, כתובות מדויקות ומספר הנפשות בכל בית אב. אני רק אמרתי שזה נכון ובנוסף ביקשו את מספרי הפלאפונים שלהם. בסוף השיחה התחלתי לחשוד ולא הסכמתי להמשיך לדבר איתם, התקשרתי לפיקוד העורף לברר, ושם אמרו לי שהם שמעו על התופעה השיחה לא הייתה יזומה על ידם, פרצו לתוכנה של פיקוד העורף וכנראה עושים בה שימוש, בכל אופן בפיקוד העורף ביקשו ממני ליידע את כל מכריי שאם הם מקבלים שיחת טלפון מפיקוד העורף לא לשתף פעולה זוהי תרמית והנושא נמצא בחקירת המשטרה. אנא העבירו לכל מי שאתם יכולים ומכירים".

חיפוש קצר ברשת העלה כי מדובר בנוסח של הודעה אשר הופצה לראשונה בשנת 2009, ומאז היא ממשיכה מעת לעת לעורר בהלה בציבור.

בפיקוד העורף ביקשו להרגיע גם הפעם והסבירו כי הם אינם אחראים לתוכן ההודעה, שכמובן לא נמסרה מטעמם. "בימים האחרונים התקבלו הודעות כוזבות בוואטסאפ על כך שפיקוד העורף מתקשר ומבקש להחזיר את ערכות המגן לאזרחים, במטרתה לאמת פרטים אישיים", הסביר בפיקוד העורף. "אנו מדגישים: זוהי אינה הודעה רשמית מטעם פיקוד העורף. אנו מבקשים לא להתייחס למקורות שונים ולא מזוהים. הודעות רשמיות מפיקוד העורף תצאנה דרך אמצעי התקשורת שלנו: אתר, פייסבוק, טוויטר ואינסטגרם".

פניית חדשות 2 Online למוקד המידע של פיקוד העורף הסתכמה בהנחיה לפנות למשטרה במקרה של שיחת טלפון מצד מי שמתחזה לנציג פיקוד העורף.