יממה לאחרי פינוי "בתי דריינוף" בבית אל, המשיכו הלילה העימותים בין המתנחלים לכוחות הביטחון. תשעה ממפגינים נעצרו, בהם חמישה קטינים שהתעמתו עם הכוחות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

קצת אחרי חצות החלו המפגינים להשליך חפצים אל עבר שוטרי יס"מ, שהגיבו בירי רימוני עשן. במהשך הלילה נרגעו הרוחות והעימותים שדעכו בהדרגה הוחלפו בהמתנה דרוכה לפסיקת בג"ץ שצפויה להגיע הבוקר, האם להרוס את המבנים.

במהלך הלילה הפיץ מטה המאבק בבית אל מסרונים בהם קרא לאנשים נוספים להגיע אל המקום. "חשש כבד להרס הבתים הלילה, כוחות משטרה גדולים וכלים בדרכם לבית אל, כולם מתבקשים להגיע לבית אל למנוע את ההרס", נכתב בהודעה. "נפגשים בגבעת אסף ומשם ממשיכים לבית אל".

פינוי מתנחלים בבית אל, ארכיון (צילום: סוכנות תצפית)
פינוי מתנחלים בבית אל, ארכיון | צילום: סוכנות תצפית

מנהיגי המאבק הודיעו כי החליטו על צעידה רגלית של התושבים אל עבר בתי דריינוף. במסר שהעבירו לפעילים כתבו: "אנו קוראים לכל חברינו בבנימין ובשומרון לקום מהמיטות ולצאת לבית לאל - מי ברכב מי ברגל. אם לא נעשה הכל כדי למנוע את ההרס בדריינוף היום, מחר זה יתגלגל לביתו של כל אחד מאיתנו. זה הזמן להילחם בפשע".

בהריסות היישוב שא-נור שבצפון השומרון מבוצרים עדיין עשרות מתנחלים שעלו לפני כיממה אל המקום, במטרה להקימו מחדש. כוחות הביטחון שהגיעו לשם אתמול בבוקר עדיין נמצאים בשטח, אך הפינוי עצמו טרם החל למרות שהאולטימטום שהוצב להם פג כבר אתמול בשעה שתיים בצהריים.

ההערכה היא שרק לאחר שתינתן החלטת בית המשפט העליון באשר לקיום צו הריסה בבית האל, יחליטו במערכת הביטחון על הפעולה בשא-נור.

בית אל, אתמול (צילום: חדשות 2)
בית אל, אתמול | צילום: חדשות 2

אתמול בשעות הערב, לאחר שעות ארוכות של שקט, פרצו עימותים בין עשרות צעירים לכוחות משמר הגבול לאחר שפח אשפה הובער והצית מחדש את המהומות במקום. השוטרים במקום החלו להדוף את המתפרעים באמצעות אלות ובציוד לפיזור הפגנות.

מוקדם יותר טענה המדינה כי אין עילה להרס בתי דריינוף בבית אל, זאת במסגרת תשובתה לעתירה לבג"ץ שהוגשה בנושא. בתשובתה הוסבר כי תהליכי ההסדרה והרישום בתב"ע (תכנית בניין עיר) הוסדרו.

בית אל, אתמול (צילום: יאיר שרקי)
בית אל, אתמול | צילום: יאיר שרקי

מתשובת המדינה לעתירת בג"ץ ניתן להיווכח כי ראש הממשלה ושר הביטחון החליטו להתייצב לצדם של המתנחלים בסוגיית הרס המבנים. את ההחלטה להתייצב בפני המתנחלים הסבירו בסביבת שר הביטחון בכך שהתקבלו איומים מפורשים לפיהם אם בג"ץ לא יחזור בו מההחלטה על הרס המבנים, אנשי ימין יפעלו באופן אקטיבי נגד הפינוי.