"לא לפחד מאיזה רמטכ"ל". איזנקוט, ארכיון (צילום: דו"צ)
"אמשיך לעמוד על זכויות המשרתים" | צילום: דו"צ

פחות משבועיים לפני פרסום דוח ועדת לוקר, הרמטכ"ל עולה להתקפה: רב אלוף גדי איזנקוט שיגר הערב (רביעי) איגרת למשרתי הקבע שבה התחייב להגן עליהם, זאת לקראת פרסום הדוח מעורר המחלוקת שממליץ על שינויים מרחיקי לכת בתקציב הביטחון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אני נכון לשינויים מרחיקי לכת בצה"ל, אך לא אתן יד לפגיעה במשרתי הקבע, שבחרו להקדיש חיים למטען ביטחון ישראל והבטחת קיום המדינה", כתב איזנקוט באיגרת. על המלצות הוועדה בראשות האלוף במיל' יוחנן לוקר אמר: "חלק מההמלצות הן בעקבות עבודות מטה שנעשו בצה"ל, והן מצויות בבחינה במסגרת התכנית הרב-שנתית".

לדבריו, הדיווחים בתקשורת על דוח לוקר לא דלפו מתוך צה"ל, והוא מחה על כך שהכתבות בנושא "יצרו גל שמועות מיותרות בצבא". איזנקוט הוסיף כי "עוצמתו של צה"ל נשענת על איכות ההון האנושי, שבמרכזו עומד מערך הקבע. לצה"ל אין ועד עובדים וגם לא זכות לשביתה, ולפיכך עלינו מוטלת האחריות הכבדה לדאוג לאנשינו בצורה הוגנת וראויה".

"בכוונת צה"ל ללמוד את ההמלצות לעומקן", הוסיף הרמטכ"ל שציין כי צה"ל ימשיך להתייעל - תהליך שכרוך ב"ויתורים כבדים", כך כלשונו. הוא הדגיש כי ימשיך לעמוד על זכויות המשרתים. "המשיכו לראות שליחות בעשייתכם והיו גאים בשירותכם".

654977
המלצות ועדת לוקר | צילום:

דוח ועדת לוקר כולל שלוש מסקנות עיקריות:

א. הגדלת תקציב הביטחון מ-55 מיליארד שקלים ל-59 מיליארד שקלים. הגדלת תקציב הביטחון תחייב העמקת קיצוצים במשרדים אחרים. ב. אגף השיקום בצה"ל יטפל רק בחיילים שנפגעו בפעילות מבצעית. ג. מהפכה בתנאי הפנסיה של אנשי הקבע.

במצב הקיים כיום, אנשי הקבע פורשים מצה"ל בסביבות גיל 45 ועד לגיל הפנסיה הרשמי הם זוכים לפנסיה חודשית - קצבת גישור. ועדת לוקר ממליצה כי במקום פנסיית הגישור הנהוגה היום, יזכו אנשי קבע לא קרביים למענק חד פעמי. גובה המענק יהיה תלוי בוותק ובשירות הקרבי, אם היה כזה.

654970
כך תיראה המהפכה? | צילום:

המענק הממוצע של אנשי הקבע הלא קרביים יעמוד על 800 אלף שקלים. מדובר אומנם בסכום גבוה יחסית לנהוג במשק, אבל נמוך מהסכום שאנשי הקבע התרגלו לקבל. עוד ממליצה הוועדה כי גיל הפרישה מצה"ל לא יהיה אחיד. סעיף נוסף שצפוי לעורר התנגדות רבה בצה"ל הוא ששינוי תנאי הפנסיה יחול גם על אנשי הקבע שמשרתים היום ושגילם אינו עולה על 35. על פי המלצת הוועדה, הסדרי הפנסיה של אנשי הקבע הקרביים ימשיכו להיות כפי שנהוג היום.