אמיר קין (צילום: ג'וינט ישראל, המכון למנהיגות וממשל)
אמיר קין | צילום: ג'וינט ישראל, המכון למנהיגות וממשל

אמיר קין, הממונה על הביטחון במשרד הביטחון (המלמ"ב), בדרך הביתה - ימים בודדים לאחר שהמשטרה המליצה להעמידו לדין משמעתי בשל מעורבותו בפרשת מסמך הרפז.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עוד בטרם פרסום המלצות המשטרה באופן רשמי, הודיע קין למנהליו במשרד הביטחון כי בתום הקדנציה שנקבעה לו ושצפויה להסתיים בעוד מספר חודשים, הוא יפרוש מתפקידו ולא ימשיך לכהן עוד בתפקידים במשרד.

עם עזיבתו את משרד הביטחון יסיים קין קדנציה בת שבע שנים באחד התפקידים הרגישים ביותר במערכת הביטחון. עד להתפתחויות האחרונות נחשב קין למועמד מרכזי לקידום בתוך משרד הביטחון. בין היתר הוזכר ראש המלמ"ב כמי שעשוי להתמודד על תפקיד ראש המשלחת הביטחונית בניו יורק.

במשרד הביטחון סירבו להתייחס לידיעה.

מרכז החקירה: "שיחת מעיינה" (צילום: רויטרס וחדשות 2)
יועמדו לדין? בועז הרפז וגבי אשכנזי | צילום: רויטרס וחדשות 2

ההחלטה עברה לפרקליטות

ביום ראשון הודיעה המשטרה כי סיימה את חקירתה בעניין פרשת מסמך הרפז, והעבירה לפרקליטות את המלצותיה. בין השאר הומלץ להעמיד לדין את הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, דובר צה"ל לשעבר אבי בניהו, עוזר הרמטכ"ל אל"מ ארז וינר ואת בועז הרפז עצמו.

לצד ההמלצה להעמיד לדין את אמיר קין, המליצה המשטרה להעמיד לדין גם את אביחי מנדלבליט - מי שהיה הפרקליט הצבאי הראשי, ומשמש כיום כמזכיר הממשלה - בשל חלקו בפרשה שהסעירה את המדינה.

גורם המעורה היטב בחקירה אמר לחדשות 2 כי בפרשה הזו מרחב התמרון של הגורמים בפרקליטות גדול במיוחד. המשמעות היא כי ייתכן שלאחר שייבחנו כל היבטי הפרשה, יתברר שלא לכל האלמנטים שנבדקו יש משמעות פלילית, ולכן לא בטוח כלל שכל ה"מומלצים", אכן יעמדו לדין.