הסנדלר שתיעד את התקרית המסעירה בחברון: מגיל 17 הוא עובד כסנדלר המתמחה בתפירת נעלי נשים. הוא עבד בתל אביב, ביפו, בתחנה המרכזית ואפילו בחיפה. עד היום הוא זוכר את שמות האנשים שאיתם ובשבילם עבד. האיש, עני מרוד, פיסח, שחלם כנער להיות צלם וזכה לעלבונות - הוא שצילם את תקרית הירי בחברון שהרעידה את כל המדינה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

עימאד אבו שמסיה בן ה-46 מתגורר עם אשתו וילדיו בתל רומיידה שבגזרת חברון. על גג הבית שלו עמדה של צה"ל ולמטה, ליד המיטה, מכונת התפירה בה הוא תופר נעלי נשים. הוא חלם להיות צלם עיתונות, אבל הסתפק בלהיות סנדלר.

"בגיל 15.5 התחביב שלי היה צילום, למדתי שנתיים בירושלים וניסיתי להתפרנס מזה בחברון", הוא מספר. "החברה הערבית לא יכולה לקבל אדם עם בעיה ברגל כמו שלי כצלם. עד היום אני זוכר מה שאמרו לי - שהתמונות שלי יצאו עקומות בגלל הבעיה שלי ברגל".

ביום חמישי האחרון הוא ישב בביתו ושתה קפה עם אשתו. לפתע הוא שמע יריות, הפעם הן היו קרובות מאוד. עימאד מיהר לדלת ודידה לעבר מקום האירוע, אשתו הגישה לו את המצלמה. מה שתיעד באותה הזירה - הפך לנושא שכולם מדברים עליו כבר שבוע.

"לנו יש מדינה, להם יש מצלמות"

את המצלמה תופר הנעליים קיבל מתחקירנית של ארגון "בצלם" לפני שש שנים, לאחר שבתו נפגעה בפניה מאבן שיידו לעברה מתנחלים. מאז הוא מתעד בהתנדבות עבור הארגון את הנעשה בתל-רומיידה וכך חזר לתחביב נעוריו.

לפני שנתיים הוא רץ עם המצלמה ותיעד כיצד עוצרים את בנו משום שהניף חגורה על ילדי המתנחלים. לטענת הבן הם תקפו אותו קודם ומהומה התפרצה במקום.

אזריה בבית הדין הצבאי, היום (צילום: רויטרס)
התקרית בחברון, בשבוע שעבר | צילום: רויטרס

בנו של עימאד שוחרר כעבור חצי שעה ללא חקירה. שעות לאחר מכן, בשעה 02:00 בלילה, נכנסו לוחמי צה"ל והוציאו החוצה את כל המשפחה. הלוחמים מצאו את המצלמה והמחשב של עימאד ובהם כל הסרטונים שצילם.

מאז התקרית בה היה מעורב בנו, הוא המשיך לתעד. הנער שחלם לגדול להיות צלם עיתונות ומצא את עצמו תופר נעליים מצא את עצמו מצלם את הסרטון שהשפיע על מדינה שלמה. "עזבו אותו", אמר לו הקצין כשבנו נעצר. "לנו יש מדינה - ולהם יש מצלמות".