ט', חולת אנורקסיה, שוקלת 35 קילוגרם ומוכרת על ידי הביטוח הלאומי כנכה ב-100%. למרות זאת, לאף אחד בצה"ל זה לא נראה מוזר לדרוש ממנה להתגייס - וחמור מזה - להכניס אותה לכלא. "זה בורות אולי בקטע הזה שהם לא מבינים", אמרה ט' לחדשות 2. "הם לא מבינים מה זה הפרעת אכילה או איך להתמודד איתה, וכאילו קיבלתי עונש על זה שרציתי להתגייס. התייחסו מאוד בזלזול ורוע".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

תאריך הגיוס שלה נקבע ל-14 בדצמבר, לפני חמישה חודשים. אלא שבשל מצבה הרפואי, גופה קרס והיא אושפזה בטיפול נמרץ בבית החולים סורוקה ומשם הועברה לתל השומר, אז הודיעה ללשכת הגיוס שאינה מסוגלת להתייצב בבקו"ם. רצונה העז לתרום ולתת את חלקה לצה"ל הביא אותה לנסות ולהתגייס שוב לפני כשבוע. "כשהגעתי ישר הכניסו אותי למעצר, בלי לשאול שאלות, בלי לבדוק, בלי כלום, ואז שפטו אותי עשרה ימים להיות בכלא", היא אמרה.

בגלל מצבה הרפואי, ט' נוטלת תרופות באופן יומיומי. היא ניסתה לזעוק לעזרה וביקשה שיאפשרו לה לקחת אותן בזמן שישבה בכלא ובמעצר. אלא שבניגוד להנחיות צה"ל ולמרות מצבה הרפואי היא הוכנסה למעצר ואז לכלא 6. רק שלושה ימים לאחר הגיוס, איפשרו לה לראות רופא ששלח אותה מיד למיון ומשם לאשפוז דחוף, לאחר שבשלושת הימים שישבה בכלא לא אכלה ולא שתתה כי תיק האוכל המיוחד שהביאה מהבית נלקח ממנה.

"עד שלא התגייסתי לא הבנתי עד כמה המערכת אטומה", אמרה ט'. אמה הוסיפה: "העליבו אותה, השפילו אותה, התנהגו אליה בצורה מבזה, לא האמינו לה. אין לכם זוג עיניים לראות מה עומד בפניכם?". למרות שרשרת הכשלים של צה"ל, ט' עדיין נחושה להבריא ולהתגייס. אולי בעקבות הסיפור שלה, היא מקווה שבצה"ל יהיו מעתה פחות אטומים ומעט יותר קשובים ורגישים לנערות אחרות במצבה.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "החיילת לא הצהירה על עברה הרפואי הכולל הפרעות אכילה בטרם התייצבותה בלשכת הגיוס. מהרגע שבו הגיעה לטיפול אצל הרופא היא פונתה לבית חולים ושוחררה מיידית מהכלא. בכל מקרה נדרש היה לנהוג ברגישות יתרה והטיפול במקרה ייבדק".