מל"ט של חיל האוויר. ארכיון (צילום: דו"צ, חדשות)
לא נפרץ? מל"ט של חיל האוויר | צילום: דו"צ, חדשות

בעקבות תחקיר הריגול שנחשף בחודש שעבר, לפיו ארה"ב ובריטניה ריגלו אחר מערך המטוסים ללא טייס של ישראל, הקימה מערכת הביטחון צוותי משנה על מנת לבחון לעומק את הפרסומים. מהבדיקה עולה כי לא הייתה פריצה להצפנות של כלי הטיס הבלתי מאוישים.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - כנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הצוותים הגיעו למסקנה אחרי בדיקה ממושכת שההצפנות לא נפרצו כלל וכלל. במערכת הביטחון הבהירו כי "חלק מן הדברים שמופיעים בפרסומים היו מראש חשופים - ומכל מקום, איש לא הצליח לפצח את הצפנים הסודיים של צה"ל בנוגע למלטים ולמערכות נשק אחרות".

צילום מתוך התחקיר שפורסם (צילום: אינטרספט)
צילום מתוך התחקיר שפורסם | צילום: אינטרספט

המידע על המעקב האמריקני-בריטי עולה ממסמכים שפרסם אדוארד סנואודן, על פיהם שרותי הביון של ארה"ב ובריטניה פיצחו את השידורים המוצפנים של מערך המלטים של ישראל וכן את שידורי הקוקפיט של מטוסי F-16.

תמונתו של מל"ט של צה"ל מתוך התחקיר (צילום: אינטרספט)
תמונתו של מל"ט של צה"ל מתוך התחקיר | צילום: אינטרספט

על פי המסמכים שפרסם סנואודן, מבצע הריגול החל בשנת 1998 כשמטרתו הייתה לפצח צפנים וליירט שידורים של צבאות מרכזיים במזרח התיכון. המבצע התנהל מבסיסי האזנה ומעקב בקפריסין ובביטניה.

"המערך לא נפרץ". ארכיון (צילום: רויטרס)
"המערך לא נפרץ". ארכיון | צילום: רויטרס

הצבא הישראלי עמד במרכז המבצע, שזכה לשם "אנרכיסט". המידע שנחשף אפשר לארצות הברית ובריטניה לעקוב בזמן אמת אחרי חיסולים ופעולות מבצעיות שביצעה ישראל בעזה, בלבנון ובסוריה. בנוסף, הוקדשו מאמצים לעקוב אחר הכנות ישראליות לתקיפה אפשרית באירן.