כלי תקשורת ברשות הפלסטינית התקבצו בסמוך לחדר הלידה בבית החולים בשכם, בזמן שרולא, פלסטינית שבעלה מרצה עונש של 10.5 שנות מאסר בכלא בישראל, כרעה ללדת את ילדיו. הלידה התרחשה לאחר תהליך ההפריה שהתבצע בדרך עלומה. זאת, מאחר והתייחדות אסירים ביטחוניים בבתי הכלא עם בנות זוגם אסורה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק.

"אני מאושרת אבל באותו הזמן גם פוחדת. קצת מתוחה מהלידה", סיפרה רולא לפני הלידה. בעלה פאדי, איש פת"ח, הצליח להבריח את זרעו מהכלא ומכאן הדרך להפריה וללידה - קצרה. כשנשאלה רולא באשר לאופן שבו בוצעה ההברחה טענה כי "עשינו זאת כפי שכולם עשו זאת בעבר".

"מקווה לעתיד אחר", אום פאדי
"מקווה לעתיד אחר", אום פאדי | צילום:

אום פאדי, אמו של האסיר ציינה כי "פעם היו האסירים מצליחים להבריח דרך המזון בקנטינה, אבל היום הם כבר לא יכולים לעשות זאת". הסיבה לכך, נעוצה בעובדה שבשירות בתי הסוהר הבחינו בשיטה, ופעלו בכדי לעצור את התופעה.

יחד עם זאת, גורמים רבים שבחרו שלא להופיע בפני המצלמה טוענים כי ישנן שיטות נוספות להברחת הזרע מבין כותלי הכלא.

"יש אסירים שנמצאים כבר עשרות שנים בתוך בתי הכלא של הכיבוש, ולמרבה הצער, ישראל איננה מיישמת עיקרון אנושי שכזה", הלין סאמר סווארו, מנהל המשרד לענייני אסירים בשכם. "אפילו ליגאל עמיר נתנו להתחתן בכלא".

"טרוריסטים לא ברי שיקום", ארכיןו (צילום: רויטרס, חדשות)
שיטות הברחה מגוונות | צילום: רויטרס, חדשות

תופעת הברחת הזרע החלה לפני כשנתיים וחצי, כשמוהנד אל זבן, בנו של בכיר חמאס המרצה למעלה מ-20 מאסרי עולם היה הילד הראשון שנולד כתוצאה מהתהליך ויום הולדתו הפך ליום חג עבור האסירים הפלסטינים ובני משפחותיהם. הלידות הללו רק לאחר שהשייחים של חמאס פרסמו פאתווה, פסק הלכה מיוחד, שמתיר הזרעה של אשת אסיר.

אום פאדי מצדה, מאושרת מהלידה. "אני שמחה אבל עצובה שבני לא כאן איתי, הלוואי שעתידם יהיה טוב יותר משל אביהם. שלא יהיו לוחמים כמוהו, די כבר, הספיק לנו, כבר הקרבנו מספיק", חתמה.