יו"ר האופוזיציה ציפי לבני תוקפת הערב בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו על רקע התייקרות המחירים.

"כשהממשלה מדברת - היא משקרת", טענה ח"כ לבני בריאיון ל"שש עם עודד בן עמי" ויצאה נגד גל העלאות המחירים: "הציבור לא משלם את מחירי הדלק לחבית אלא מסים עקיפים כדי לכסות את האובססיה של רה"מ שעוסקת בהורדת מס החברות".

לבני הוסיפה והעריכה כי על רקע הלחץ הציבורי, הפוליטי ואיומי השביתה - נתניהו יחזור בו. "הוא יתקפל", היא מעריכה ומסבירה: "זה ראש ממשלה לחיץ שמכיר רק כוח. כשהכיסא מתנדנד הוא מרגיש את זה ומנסה לייצב אותו".

עיני - הורדת מחירים - או שביתה

בליכוד מיהרו להגיב לדבריה של יו"ר האופוזיציה ועקצו בחזרה: "מזלה של מדינת ישראל שרה"מ הוא נתניהו שהפך את ישראל לאי של יציבות - ולא לבני המגיבה בחוסר מעש". 

מוקדם יותר קיימו יו"ר ההסתדרות עופר עיני, יו"ר התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, יו"ר מרכז השלטון המקומי שלמה בוחבוט ויו"ר התאחדות הסטודנטים איציק מסיבת עיתונאים ובה הודיעו על המשך צעדיהם במאבק בגזירות החדשות במשק. אם לא ייענו הדרישות, מאיימים בהסתדרות להשבית את המשק כולו.

כבר ביום שישי, כך אומר יו"ר ההסתדרות, תצא לפועל המחאה הראשונה. חניכי תנועות הנוער יתפזרו ב-70 צמתים ויחלקו עלונים. בהמשך גם צפויה הפגנת ענק בכיכר רבין בת"א.

את מסיבת העיתונאים המיוחדת שכינסו הארבעה בתום פגישתם, פתח עיני. "היום בבוקר נפגשנו עם ראש הממשלה ונציגי האוצר. שטחנו בפניהם את דרישותינו - ולצערי לא חלה שום התקדמות. איננו אנשי בשורות ואני לא יכול להגיד שמהפגישה הזו קרה משהו שאולי יכול היה לתת תקווה לאזרחים שמצפים לבשורה".

לאחר מכן פירט עיני את דרישותיו: "קודם כל מדובר בדרישה להעלות את שכר המינימום. מיליון עובדים בישראל מרוויחים כ-3,850 שקלים בחודש. אנו דורשים להעלות את שכר המינימום. בנוסף, דרשנו שינוי בחשבון המים של אזרחי ישראל. מחיר המים עלה בתעשייה, ובעקבותיו גם עולה מחירם של המוצרים האחרים. הבהרנו כי אנו לא מקבלים את המחיר הזה - והצענו לבטל את המס על המים".

"אחרי סכסוך העבודה - שביתה"

"דרישה נוספת שהעלינו הייתה בתחום הדלק - וביקשנו לבטל את המיסוי על הדלק", המשיך עיני. "גם את מחירי הלחם ביקשנו להוריד. מדובר במוצר בסיסי לא פחות מהמים. אמרנו לראש הממשלה שגם אם צריך לסבסד את מחיר הלחם - אנחנו מבקשים שלא להעלותו. דבר נוסף שעלה בישיבה הוא נושא מחירי הדיור: בעניין זה ביקשנו להקים ועדה משותפת, שתבחן את הורדת מחירי הדיור ומחירי שכר הדירה. מאות אלפי זוגות צעירים במדינת ישראל לא יכולים לקנות או להשכיר בית - ומדובר במחירים שאי אפשר לעמוד בהם".

עיני המשיך לספר על הפגישה: "הבהרנו לראש הממשלה שלמרות שיש כוונה לעשות חלק מהצעדים, אך באמצעות קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה. הדגשנו כי לא ניתן לעשות זאת - אבל לא קיבלנו תשובה ברורה בעניין הזה. מבחינתנו - המאבק נמשך. מחר בשעה 13:30 תתכנס הוועדה לתיאום וביצוע ותכריז על סכסוך עבודה במשק. אני מקווה שלא נצטרך להגיע להשבתה כללית במשק. יש 14 ימי צינון להשיג פשרה - ועד אז בכוונתנו לצאת לפעולות מחאה בכל רחבי הארץ".

"אני קורא לראש הממשלה להיות רגיש לעם ישראל", סיכם עיני. "אפשר לתקן חלק גדול מהדברים. בשנת 2010 הממשלה גבתה 12 מיליארד שקלים מעבר לאומדן. ב-2011 המגמה ממשיכה: עוד מיליארד שקלים התווספו לקופת המדינה מעבר לאומדן. אני חושב שראש הממשלה, באחריות שלו כראש המערכת, יחד עם שר האוצר, לגלות קצת יותר רגישות. אני מקווה שאכן כך יהיה - ושכל המאבק הזה יהיה מיותר".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק