5.1 מיליון בעלי זכות בחירה (צילום: GETTYIMAGE)
מצביעים אתמול בירושלים | צילום: GETTYIMAGE

מערכת הבחירות הקצרה ביותר בתולדות המדינה הגיעה לסיומה אתמול בלילה, עם נאום ניצחון של שני פוליטיקאים עייפים לאחר ימים אינטנסיביים של ירידה לעם ומפגש עם בוחרים בכל רחבי הארץ.

תוצאות האמת הסופיות - הפירוט המלא

בניתוח קר של התוצאות, לא ממש ניתן ליצור פילוח של מפלגות על פי יישובי הבוחרים. אם פעם היה ברור שהקיבוצניקים יצביעו למחנה השמאל שבראשו מפלגת העבודה, בבחירות הנוכחיות, עקב הופעתה של קדימה על המפה הפוליטית - המדגמים השתנו וקשה לצפות מה יהיה דבר הבוחר.

בעיר הבירה, על פי ועדת הבחירות המרכזית, ניתן לראות יתרון לגוש הימין עם 24% לליכוד, 19% ליהדות התורה, 15% לש"ס, 11% לקדימה ורק 6% לאהוד ברק. אביגדור ליברמן מקבל בירושלים 6% ומרצ מקבלים 3% בלבד.

תל אביב מאמינה בלבני

בתל אביב המנצחת הגדולה היא ציפי לבני עם 34% מהקולות. אחריה ממוקם בנימין נתניהו עם 19%, אחריו ברק עם 15%. ישראל ביתנו וש"ס קיבלו בתל אביב 6% כל אחת ואילו חד"ש, שריכזו מאמצים רבים בקמפיין המקומי, קיבלו 2% בלבד. מרצ, שבסיס כוחם נמצא בעיר, קיבלו 8% מקולות התל אביבים.

ציפי לבני מנצחת גם בהרצליה, שם יש מנהיגות נשית כבר כמה קדנציות בדמות ראש העיר יעל גרמן.
37% מהקולות הלכו ללבני. לעומתם, קיבל הליכוד רק 23% מהקולות. אהוד ברק מצליח לגרוף 15% מקולות ההרצליינים, ליברמן מקבל 7%, וש"ס ומרצ הסתפקו ב-5% כל אחת.

בנתניה, שם מרים פיירברג-איכר מכהנת כראש העיר, לבני לא מצליחה לנצח ומקבלת רק 23% מהקולות, לעומת 28% של נתניהו. אביגדור ליברמן זוכה ב-16% מהקולות בנתניה, ש"ס ב-11%, הבית היהודי ב-4% והאיחוד הלאומי ב-3%.

נקודה מעניינת היא מפלתו של אפרים סנה, שניסה להיכנס לכנסת עם מצע של לחימה במשפחות הפשע.למרות שבשנים האחרונות סבלה נתניה משליטתם של ארגוני הפשיעה, תושבי נתניה לא שמו את מבטחם בסנה ובבחירות הללו הוא מקבל 0%.

אנשים מצביעים בקלפי (צילום: GETTYIMAGE)
ממשיכים להצביע | צילום: GETTYIMAGE

ערי הקסאם - עם נתניהו, הדרוזים עם ליברמן

תושבי שדרות, שלאורך כל מבצע "עופרת יצוקה" חגגו את הכניסה לעזה והביעו תמיכה בצבא ובשר הביטחון, לא תרגמו את התמיכה הזאת בקלפיות. אהוד ברק נוחל מפלה של 5% בשדרות לעומת הליכוד שזוכה ב-33%. גם שרת החוץ לא מככבת בקלפיות השדרותיות עם 12% הצבעה לטובתה. 8 שנים של מטחי קסאמים כנראה הקצינו את עמדותיהם של תושבי העיר: אביגדור ליברמן מקבל בשדרות 23% מהקולות והאיחוד הלאומי מקבל 7%. גם ש"ס חזקה בעיר הדרומית ומקבלת 13% מקולות הבוחרים. מרצ, אגב, זוכה ב-1% בשדרות.

גם באשקלון רוויות הגראדים זוכה הימין לניצחון גדול, עם 31% לנתניהו, 27% לישראל ביתנו, 11% לש"ס ו-3% לאיחוד הלאומי. ציפי לבני זוכה באשקלון ל-16% וברק זוכה ל-6% בלבד.

תוצאות מעניינות מופיעות ביישוב הדרוזי בוקעתא, תוצאות שעשויות להעיד למה מקווים תושבי הצפון הדרוזים מאחורי הפרגוד: 48% מקבלת מפלגת ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן בבחירות לכנסת ה-18. ש"ס מקבלת 21%, אהוד ברק מקבל 16% ולבני מקבלת 4% ביישוב הצפוני. עלה ירוק, מפלגתו של גיל קופטש שתועד מעשן ג'וינט על קברו של בן גוריון, מקבלת בבוקעתא 1%.

לבני סחפה את הקיבוצים

ביישוב הערבי הסמוך לירושלים, אבו גוש, השליטה שייכת למפלגות רע"מ-תע"ל ובל"ד עם כ-38% לכל אחת. חד"ש זוכה ל-5% מהקולות באבו גוש, קדימה ל-10% וישראל ביתנו והליכוד זוכות ל-1% כל אחת.

ביישוב האמיד סביון, זוכה לבני לניצחון גדול עם 43% מהקולות. מפלגת העבודה ומפלגת הליכוד זוכות ל-19% מהקולות כל אחת, מרצ ל-9% וישראל ביתנו ל-4%. ש"ס, אגב, זוכה ל-1% מקולות הבוחרים של סביון.

בבית אל, התנחלות סמוכה לרמאללה, רושמים באיחוד הלאומי ניצחון סוחף וצפוי של 68% מהמנדטים, הליכוד רושם 12% והבית היהודי גורף 14% מהקולות.

בקיבוצים, שם מאז ומתמיד נרשמה שליטה של מחנה השמאל, נראה כי קדימה מצליחה לגנוב קולות רבים מאהוד ברק וממרצ. באיילת השחר, לדוגמא, זוכה קדימה ב-37% מהמנדטים ואילו ברק מקבל 35%. באופן מפתיע, הבית היהודי מקבל 5% מהמנדטים, בדיוק כמו מרצ.

בקיבוץ גזית שבגליל התחתון מקבלת מרצ 38% מקולות הקיבוצניקים. ציפי לבני גורפת 33% בקיבוץ הצפוני, ברק מקבל 21%, אביגדור ליברמן מקבל 3% בלבד, 1% יותר מבנימין נתניהו.