ההסכם: קדימה נכנסת לממשלה (צילום: חדשות 2)
ההסכם על הצטרפות קדימה לממשלה | צילום: חדשות 2

הדרמה הלילה בכנסת, שהגיעה לשיאה בהצטרפות מפלגת "קדימה" לממשלת האחדות, הייתה תוצר של משא ומתן שארך ארבע שעות לסירוגין בין ראש הממשלה בנימין נתניהו ליו"ר קדימה שאול מופז, שהוליד הסכם בן שלושה עמודים המאשר את הקמת הממשלה החדשה.

על פי ההסכם, שפרטיו הגיעו לידי חדשות 2 באינטרנט, הסכימו ראשי שתי המפלגות "להתמודד עם האתגרים ההיסטוריים הניצבים בפני מדינת ישראל". "הצדדים החליטו לצרף את קדימה לממשלה על מנת ליצור ממשלת אחדות לאומית אשר תשקף את האינטרס הציבורי הרחב מתוך מתן ביטוי להסכמה הלאומית הרחבה", נכתב בהסכם. מכאן, שהכנסת ה-18 שתוכננה להתפזר בימים הקרובים - תמשיך לכהן עד תום המועד שתוכנן לה - בחודש נובמבר 2013.

מופז יכהן כשר בלי תיק וכמשנה לרה"מ

קדימה התחייבה במסגרת ההסכם לשמור על קווי היסוד של הממשלה, ומאידך התחייב נתניהו כראש ממשלה להסדיר חוק חלופי לחוק טל, שיורה על חלוקה שוויונית והוגנת של נטל השירות הצה"לי עד סוף חודש יולי השנה. בנוסף, התחייבה הממשלה לפעול לשינוי שיטת הממשל ש"תיצור רצף שלטוני" - לכל המאוחר עד סוף שנת 2012.

כך נראה ההסכם הקואליציוני (צילום: חדשות 2)
כך נראה ההסכם הקואליציוני | צילום: חדשות 2

במסגרת ההסכם, שכולל 13 סעיפים בסך הכל, קיבל מופז את תפקיד המשנה לראש הממשלה וימונה לשר בלי תיק במשרד ראש הממשלה. בנוסף, יכהן מופז כחבר מן המניין בקבינט המדיני-ביטחוני וייטול חלק בכל פורום שרים מצומצם ורגיש, בכל התחומים: הביטחוני, המדיני, הכלכלי והחברתי.

עוד סוכם כי קדימה תמשיך להחזיק בראשות ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ובנוסף צפויה לקבל את ראשות ועדת הכלכלה. מופז הסכים להצטרף לממשלה בזכות סעיף נוסף בהסכם - בו מצהירים הצדדים כי בכוונתם לפעול לחידוש התהליך המדיני עם הרשות הפלסטינית. עם זאת, לא גובש מתווה ברור לסעיף זה, או לוח זמנים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק