חמישה ימים לאחר ההפסד הצורב ליצחק (בוז'י) הרצוג בבחירות לראשות מפלגת העבודה, מתייצבת יושבת הראש היוצאת שלי יחימוביץ' לריאיון ראשון מול המצלמות. "ברמה האישית, בוודאי שזה קשה. כישלון הוא כישלון ותבוסה היא תבוסה", אמרה בתכנית "שש" עם סיון רהב-מאיר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"יש ערכים שאני מאמינה בהם, ובראש ובראשונה - לקבל הכרעה דמוקרטית באופן מוחלט, להתייצב לצד יושב הראש הנבחר ולתת לו כל סיוע אפשרי, ללא תנאים ודרישות", חזרה יחימוביץ' על הפגנת הסולידריות כלפי הרצוג. "זו התחייבות משמעותית, ולא מן השפה אל החוץ. אני לא מבקשת ולא דורשת לעצמי כלום. הגיע הזמן להפסיק את ההתקוטטויות הפנימיות שאני מאוד לא אוהבת".

מתקפה חריפה. יחימוביץ' (צילום: פלאש 90, יונתן סנדל)
המנצח והמפסידה | צילום: פלאש 90, יונתן סנדל

יחימוביץ' נשאלה כיצד תפעל במידה שיושב הראש הנבחר יחליט להיכנס לממשלה, אך לא סיפקה תשובה חד משמעית: "אני חושבת שחלק מחידוד הזהות של המפלגה, העצמתה והיכולת להוביל אותה להיות אלטרנטיבה שלטונית - הוא לחדד את זהותה באופוזיציה ולא להיבלע. עמדתי לא השתנתה. אנחנו חייבים להיות באופוזיציה כדי לא להיות שוב סרח עודף וקבלן ביצוע של נתניהו. היינו שם בעבר והתמוטטנו בסקרים", הדגישה.

"עם זאת, אם נתניהו יוביל באמת להסדר משמעותי עם הפלסטינים, אפילו הסדר ביניים, ולא רק להיכנס ולצאת מפגישות - כמו שעושה לבני - אז צריך לשקול תמיכה בו", חזרה יחימוביץ' על עמדתה. "עד אז אנחנו חייבים להיות באופוזיציה".

"את חשבון הנפש שלי אני עושה ואעשה ובוודאי שנעשו טעויות, גם בקמפיין הזה", אמרה יחימוביץ' על ההפסד להרצוג. "בחרתי בצורה מאוד מודעת להימנע מקמפיין שלילי, לא לתקוף את בוז'י, להגיד מה החזון שלי ולא מה רע במתמודד האחר", הסבירה. "יכול להיות שבמידה רבה זה הרדים את מערכת הבחירות והתומכים שלי נשארו בבית".