כניסת קדימה לכנסת ברגע האחרון תביא אותה לממשלה? יו"ר "קדימה" ח"כ שאול מופז, התייחס היום לראשונה לכך שמפלגתו הצליחה בכל זאת להיכנס לכנסת אחרי שעברה את אחוז החסימה והשיגה 2 מנדטים, והדגיש את חשיבות העקרונות של המרכז הישראלי, שעליהם תושתת הקואליציה הבאה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"למרות הטלטלות, המכשולים והפילוגים - עשינו את זה. גם עם שני מנדטים, אנחנו מתכוונים לעשות את הטוב ביותר עבור מדינת ישראל - ולעבוד קשה", הצהיר היו"ר מופז בכינוס מועצת קדימה. "מכאן צריך לצמוח, לגדול ולהתחזק - וזה תלוי בעד כמה נעבוד קשה עבור מדינת ישראל ואזרחיה", הוסיף.

מופז הדגיש את העקרונות החשובים ביותר ל"קדימה", המשותפים גם ל"יש עתיד", שהשיגה 19 מנדטים בבחירות ועתידה להיות השותפה הקואליציונית הבכירה בממשלת נתניהו הבאה: שוויון בנטל השירות בצה"ל, שינוי שיטת הממשל ושיפור תנאי חייו של מעמד הביניים הישראלי. "כמייצגים את המרכז, אנחנו בעד קידום העקרונות הללו וגם מעוניינים לקדם את התהליך המדיני. אנחנו קוראים לנתניהו שככל הנראה ירכיב את הממשלה הבאה להניף את הדגלים האלה, שאנחנו מייצגים", הצהיר מופז.

מופז ונתניהו שוחחו בטלפון: "הזדמנות בלתי חוזרת"

מתחזקים. נתניהו ולפיד (צילום: רויטרס)
נתנהיו ולפיד. יחברו למופז? | צילום: רויטרס

במהלך נאומו חשף מופז כי שוחח היום עם ראש הממשלה נתניהו, הדגיש בפניו את חשיבות הרגע לחברה הישראלית ונראה שאפילו רמז על כניסה אפשרית שלו לממשלה, יחד עם שותפות מרכזיות נוספות. "נתניהו צלצל אליי לברך וגם כדי לומר שצוות המשא ומתן הקואליציוני יוקם כבר בשבוע הבא. אמרתי לו שזו הזדמנות בלתי חוזרת ליישם את העקרונות שלנו. הייתה הזדמנות אחת שלא מוצתה, ועכשיו יש הזדמנות נוספת. נתניהו צריך לנוע לעבר המרכז הישראלי", שב ואמר מופז שקרא לו לעשות כן "על מנת לשנות את סדר יומה של המדינה ולכונן סדר חברתי חדש".

נראה כי מופז, נתניהו והשותף החדש לפיד מאמינים באותם העקרונות בדיוק, וכי דרכם לישיבה משותפת בממשלה אינה רחוקה. רק אתמול הצהיר נתניהו כי בכוונתו להקים ממשלה רחבה ככל הניתן שתשים את הדגש על העקרונות החשובים למופז ושמבחינת לפיד, מהווים תנאי לכניסה לממשלה.

"הציבור בישראל רוצה שאמשיך להנהיג את המדינה ואקים ממשלה שתחולל שלושה שינויים גדולים בתחום הפנים", הצהיר אתמול נתניהו והגדיר את מטרותיו: הגדלת השיוויון בנטל, דיור בר השגה ושינוי שיטת הממשל. "בנוסף לאחריות מדינית ובטחונית, נמקד את השיחות להקמת הממשלה בשלושת הנושאים הללו. ננסה להקים ממשלה גדולה ככל האפשר כדי להביא את בשורת השינויים לכל מדינת ישראל", הצהיר נתניהו.