שר הביטחון ויו"ר מפלגת העבודה אהוד ברק צפוי להצביע הבוקר בעד התיקון לחוק הנאמנות, אך הוא מתכוון לאפשר בישיבת הממשלה חופש הצבעה לשרי העבודה.

במפגש שהתקיים אמש אמר: "הניסוח שהצעתי, שיכלול את תוספת המילים ברוח מגילת העצמאות, משקף בצורה הטובה ביותר את ערכי היסוד של מדינת ישראל. הצהרה זו לא תפגע במיעוט הערבי והצהרה בעלת אופי דומה נהוגה במדינות מתוקנות רבות בעולם".

השר הסביר את מתן חופש ההצבעה בכך שמדובר בעניין מצפוני ועל חברי המפלגה להצביע על פי צו מצפונם.

ביום רביעי פרסמנו לראשונה במהדורה המרכזית, על הצעתו של ראש הממשלה לתיקון חוק האזרחות. הפרסום עורר הדים בקרב המגזר הערבי ופעילי שמאל. עבד אל-רחמן זועבי, שהיה שופט במינוי זמני בבית המשפט העליון, ציין כי ההצעה לתיקון חוק האזרחות היא גזענית ואינה חוקתית. בראיון לרשת ב' אמר כי מדובר ברעיון טיפשי שלא מוסיף כבוד למדינה, ופוגע בכל התושבים הישראליים, יהודיים כערבים.

התיקון: "מדינת ישראל יהודית ודמוקרטית"

נתניהו יגיש הבוקר לאישור הממשלה הצעת תיקון לחוק האזרחות, לפיה מי שירצה להיות אזרח המדינה יצטרך להצהיר נאמנות למדינת ישראל יהודית ודמוקרטית. את ההחלטה השנויה במחלוקת קיבל נתניהו לאחר שהתייעץ עם שר המשפטים יעקב נאמן. מדובר במינוח פוגעני מאוד כלפי האוכלוסייה הערבית, אך נתניהו החליט על הניסוח הזה למרות הפגיעה במיעוטים.

מלשכת ראש הממשלה נמסר, כי ראש הממשלה נתניהו ציין: "מדינת ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי. עקרון זה מנחה את מדינות הממשלה הן כלפי חוץ והן כלפי פנים, והוא אבן יסוד בחקיקה הישראלית. העיקרון בא לידי ביטוי במונח "מדינה יהודית ודמוקרטית". ראוי שעיקרון זה יופיע גם בהצהרת האמונים של מי שמבקש להתאזרח בישראל".

מקורבי נתניהו מסרו כי הדבר משתלב עם התביעה ממדינות העולם להכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית - שהרי מה שאנו דורשים מאחרים אנו צריכים לדרוש גם מאזרחי המדינה. מי שצפוי לתמוך בהצעה הזו, הוא כמובן שר החוץ אביגדור ליברמן שבקמפיין הבחירות שלו אמר: "בלי נאמנות אין אזרחות".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק