המחאה על מתווה פראוור נמשכת: מאות בני העדה הבדואית הפגינו היום (ה') בקריית הממשלה בבאר שבע, מול בית המשפט, במחאה על חוק הסדרת ההתיישבות הבדואית. המפגינים מחו גם על מה שהם מכנים "האלימות המשטרתית" והמעצרים במהלך ההפגנות בסוף השבוע האחרון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במקביל, שיגרו חברי כנסת ערבים מכתב למזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי המבקר בארץ, שם כינו את מתווה פראוור "טיהור אתני שמבצעת ישראל" בבדואים. הם ביקשו ממנו להתערב "באופן מיידי" בנעשה.

גון קרי (צילום: חדשות 2)
ח"כים לקרי: "התערב מיידית" | צילום: חדשות 2

"לחסום כביש זה לא פשע"

בתחילת השבוע הובאו עשרות מפגינים בדואים שנעצרו בהפגנות במוקדים שונים ברחבי הארץ. במקביל, בעדה הבדואית הבטיחו כי המהומות שפרצו אתמול הם רק תחילתו של מאבק בתכנית שמבטאת, לטענתם, את השנאה כלפיהם.

"כשיש זעם וכעס אפשר לחסום כביש, זו חלק מהבעת דעה, זה לא פשע", אמר לחדשות 2 Online ח"כ לשעבר טאלב א-סנע, שהשתתף בהפגנה בכפר חורה. "המשטרה הייתה צריכה לגלות הבנה, אף פעם לא הועמד לדין מתנחל או חרדי או בכלל יהודי שחסם כביש - אבל המשטרה מתייחסת אלינו כאויבים".

הוא ציין כי המשטרה לא הייתה צריכה למקם את השוטרים סמוך כל כך למפגינים, ואמר כי לו ולאנשיו נתנו לבטא את זעמם. "אף אחד לא יתפנה, לא יהיה דבר כזה ואנחנו נתנגד", הוא הבהיר. "המדינה צריכה להפנים שהבדואים הם אזרחי המדינה. בנגב יש מקום לכולם, הוא רחב - 60% מהמדינה, הבדואים מייצגים רק שליש מההתיישבות בנגב".

עטיה אל אעסם, יו"ר המועצה האזורית לכפרים הבלתי מוכרים, הצטרף לדברים ואמר כי בני העדה לא ישתפו פעולה בפינוי. "הרצון של הרוב זה למחוק את המיעוט וזה הורס לנו את העתיד ואת הכלכלה והמנהגים שלנו, אנו לא נקבל את זה", הבהיר בשיחה עם חדשות 2 Online. גם הוא יצא נגד המשטרה ואמר כי השוטרים התגרו במפגינים.

"לא התכוונו שתהיה אלימות, המשטרה דחפה לזה, הם הכינו את עצמם למתקפה והמפגינים ראו שהשוטרים עומדים לתקוף אותם", הוא הדגיש.