ארכיון (צילום: משטרת ישראל)
חוק חדש יגרום לכך שנאלץ להתקין אמצעי התר | צילום: משטרת ישראל

בעקבות ריבוי המקרים הטראגיים שבהם נשכחו ילדים ופעוטות בכלי רכב נעולים, מתגבשת בכנסת הצעת חוק שלפיה כל מקרה שכזה יוגדר כתאונת דרכים. המטרה: להניע את חברות הביטוח לדרוש מהנהגים להתקין אמצעים טכנולוגיים שיתריעו מפני מקרים כאלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

את הצעת החוק גיבשה יושבת-ראש הוועדה לזכויות הילד, חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס (הליכוד-ביתנו), שפנתה ליועצת המשפטית של הוועדה וביקשה ממנה להכין את ההצעה שתגדיר מוות או פגיעה משכחת ילד ברכב כתאונת דרכים. לדבריה, אמצעים טכנולוגיים שיתריעו מפני מקרים שכאלה כבר מפותחים בארץ, אך טרם קיבלו תו תקן ממשרד התחבורה.

במקביל, ולאור חוות הדעת בעניין שנתנה היועצת המשפטית בוועדה, הצעת החוק תנסה להציע פתרון לבעיה של פטור מאחריות לנזק של מזיקים אחרים - ולאפשר לתבוע מזיקים פוטנציאליים כחברות הסעה.

כל שבוע נשכח ילד

מנתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים עולה כי כמעט כל שבוע נשכח או מושאר ילד ברכב נעול. בשנה האחרונה לבדה היו 50 מקרים של שיכחת ילדים ברכב: עשרה מהם תינוקות והשאר ילדים. שניים מהם מתו. 

"בארץ ובארצות הברית ישנן מספר טכנולוגיות כאלו, וישראל היא בין הארצות המתקדמת בעולם בפיתוח בעניין", אמרה גלית גלעד, מארגון "בטרם" ."מרבית התאונות מתרחשות ברכב פרטי, ולא בהסעות, ולכן יש להשקיע בהסברה".

"לפעמים הורים משאירים ילד ברכב בכוונה, מתוך מחשבה ש'זה רק לעשר דקות', להוציא כסף מכספומט, ועוד", אמר ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה לשלום הילד. "לאלו לא מספיקים טכנולוגיות אלא השקעה בהסברה בלתי פוסקת".