מי מהם ייבחר לאזרח מספר 1? (צילום: חדשות 2)
המועמדים לנשיאות | צילום: חדשות 2

לאחר שמועד הבחירות לנשיאות פורסם היום (ב') רשמית - 10 ביוני - המועמדים לתפקיד האזרח מספר 1 בישראל פועלים במרץ על מנת לגייס חתימות ותמיכה ציבורית - בדרך למשרה היוקרתית והנחשקת. כאן בחדשות 2 Online שוחחנו היום (ב') עם המועמדים, שמנסים להסביר מדוע דווקא הם ראויים להיכנס לנעליים הגדולות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ח"כ בן אליעזר: "בית הנשיא יהיה בית פתוח"

"אני מבקש להמשיך לתרום למען מדינת ישראל. בצניעות, אני חושב שאני המועמד בעל הניסיון הרב ביותר ובעל העשייה המשמעותית ביותר למען המדינה", הדגיש ח"כ בנימין (פואד) בן אליעזר, שפועל כדי להגדיל את התמיכה בו בקרב חברי הכנסת, ומשרת את הציבור כבר 30 שנה.

רוצה להחליף את פרס. פואד, ארכיון (צילום: לע"מ)
הנשיא המכהן ומחליפו? | צילום: לע"מ

לדבריו, סיכויו להיבחר טובים מאוד: "ההערכה כלפיי במערכת הפוליטית, כמו גם בציבור הרחב, מתורגמת לתמיכה בי בקרב כל סיעות הבית. בכוונתי להקדיש את מירב זמני לנושאי הליבה של החברה הישראלית, ולהביא לדיאלוג בין מגוון האוכלוסיות. אני בא לאחד את העם הזה ובית הנשיא יהיה בית פתוח. החזון שלי הוא שכל אזרח במדינה ירגיש שבית הנשיא מהווה עבורו כתובת".

ח"כ ריבלין: "אגשר בין רבדי החברה"

ריבלין (צילום: פלאש 90, מרים אלשטר, חדשות)
"אגשר בין רבדי החברה" | צילום: פלאש 90, מרים אלשטר, חדשות

"הדבר נתון בידי חברי הכנסת וברגע ההצבעה איש איש יתייחד עם מצפונו", אומר ח"כ ראובן ריבלין. "אני מניח שחברי הכנסת כשליחי ציבור קשורים לרצון הציבור". הוא הדגיש כי הנושא שמהותי מבחינתו לקדם, אם ייבחר לנשיא הוא השסעים בחברה הישראלית: "אמצא דרך ליצירת גשרים בין רבדי החברה", הוא מציין.

פרופ' שכטמן: "נשיא שייצג אותנו בכבוד בעולם"

פרופ' דן שכטמן, ציין בשיחה איתנו כי הצליח להשיג כבר 5 חתימות, ובכוונתו לגייס חתימות נוספות עד תום המועד. את הקולות הוא מקווה לקבל מחברי מפלגת יש עתיד. לדבריו, הוא מתאים לתפקיד כי יש צורך בנשיא א-פוליטי.

הישג למועמד העצמאי. שכטמן (צילום: AP)
משטוקהולם לבית הנשיא? | צילום: AP

"צריך נשיא עם חזון, נשיא שאזרחי מדינת ישראל יהיו גאים בו ונשיא שייצג אותנו בכבוד בעולם", הוא אומר בשיחה עם חדשות 2 Online. "הנושא החשוב ביותר מבחינתי הוא חינוך, השכלה ומדע. אשתי עומדת לצדי, והיא כבר חושבת שאולי תהפוך לאשת נשיא", אומר שכטמן, שמשוכנע שיש לו סיכוי במרוץ. 

ח"כ שטרית: "הנושא החברתי יהיה אצלי במרכז"

ח"כ מאיר שטרית אומר שעיקר העבודה כעת היא מול חברי הכנסת באופן אישי, והוא ואנשיו כבר הכינו ניוזלטר לכל חברי הכנסת. "זה לא קל לאף אחד", הוא מודה. "חברי הכנסת כולם נבונים וחכמים ובסוף הם מצביעים מה שהם רוצים בקלפי. אני אישית סבור שח"כ צריך לבחור את המועמד שבעינו הוא הטוב ביותר למדינת ישראל בלי שיקולים פוליטיים".

חשד לשחיתות בבית הנשיא (צילום: חדשות 2)
עוד לא ברור מי בא | צילום: חדשות 2

הוא מדגיש כי הוא מתאים לתפקיד הנשיא לאור הניסיון הרב שצבר לאורך השנים בשלל תפקידי שרים. "אני יכול לומר בשקט שאני מכיר את המדינה מכל הזוויות ואני חושב שמי שבא להיות נשיא צריך להכיר את ישראל", הוא מציין. לדבריו, נשיא יכול להציף את הנושאים שחשובים לו באור הזרקורים: "מבחינתי הנושא החברתי הוא החשוב יותר, והבעיה הזאת של העוני והמצוקה פתירה".

"כל המועמדים ראויים לתפקיד ואני מקווה שכולם יקבלו חתימות", הוא מבקש להבהיר. "אני חושב שיש לי סיכוי, אם לא הייתי חושב כך לא הייתי מתמודד".

מי יחליף אותו? הנשיא שמעון פרס (צילום: AP)
מי יחליף אותו? הנשיא שמעון פרס | צילום: AP

ח"כ לשעבר דליה איציק לא רצתה לפרט - ורק ציינה שהיא "מדברת עם חברי כנסת בימים אלה". לדבריה היא לא הודיעה דבר באשר להתמודדותה: "אני לא הודעתי שום דבר, וכשאדע אודיע בשמחה". השופטת בדימוס דליה דורנר גם היא מתמודדת לתפקיד, והצהירה בעבר כי התפקיד או א-פוליטי: "ה שעומד מאחוריי זה לפתוח פתח לאישה, אני חושבת שזה חשוב לפתוח פתח לנשיאות".

ולמעט השורה הזאת, השר סילבן שלום עדיין לא הכריע האם יתמודד לתפקיד זאת למרות שנפגש לאחרונה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא.

לפניות לכתב: Matanh@ch2news.tv