הדיון הסוער שניהלה ח"כ מירי רגב בוועדת הפנים על עתידו של מקורבה שמעון גפסו הוביל לשיחת הבהרה: יו"ר הכנסת יולי (יואל) אדלשטיין, נפגש הערב (ב') עם ח"כ רגב. אדלשטיין קבע כי לא היה פגם בדיון , וביקש מיו"ר ועדת הפנים "להמשיך ולשמור על הממלכתיות ותרבות הדיון של ישיבות הוועדה שבראשותה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"לפני דקות אחדות יצאתי מפגישה עם יו"ר הכנסת, בעקבות הישיבה של ועדת הפנים שנערכה ביום ד' שעבר", עידכנה רגב לאחר הדיון. "הפגישה הייתה עניינית וטובה, ובמסגרתה נאמר לי כי היועץ המשפטי של הכנסת איל ינון צפה עם צוותו בקלטת הדיון. הם בחנו את הסוגייה מקרוב ומצאו כי לא נפל כל פגם בהתנהלות הוועדה שבראשותי".

לדבריה, התלונות נגדה היו מגמתיות. "חברי הכנסת שבחרו להתלונן תלונות שווא נמצאו כמגמתיים וככאלו שסילפו את העובדות", טענה יו"ר ועדת הפנים. "הם קיבלו היום תשובה ברורה מהיועץ המשפטי של הכנסת. אני שמחה שהנושא הגיע לבחינת היועצים המשפטיים של הכנסת ובכך הם סתמו את הגולל על הסוגיה".

יו"ר הכנסת אדלשטיין הודיע כי טרם השיחה עם רגב הוא נפגש בנושא עם היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון. "בסוף הפגישה הובהר כי לא נפל כל פגם בהתנהלות הישיבה", ציין גם אדלשטיין. 

"חברה של שמעון גפסו"

בשבוע שעבר פנו עשרה חברי כנסת ליועץ המשפטי של הכנסת בדרישה לבדוק אם רגב הפרה את כללי האתיקה של חברי הכנסת, לאחר שבמשך שעה ארוכה קראה לפיטורי אולגה גורדון, היועצת המשפטית של עיריית נצרת עילית, אחרי שהתלוננה נגד ראש העיר שמעון גפסו במשטרה. גם תנועת אומ"ץ הגישה תלונה לוועדת האתיקה של הכנסת נגד התנהלותה של יו"ר ועדת הפנים, לרבות הטענה כי הרחיקה מהדיון את כל חברי הכנסת שהעזו למחות על התנהלותה.

"אנחנו מדברים על הקשר ועל היכולת של ראש עיר נבחר לעבוד מרגע שהוא נבחר, עם פקידות בכירה ככל שתהיה", הבהירה רגב אז את מהות הדיון בוועדה. אלא שמבקריה של יו"ר ועדת הפנים הטילו ספק בכך, מאחר ורגב וגפסו הם לא סתם חברת כנסת וראש עיר - אלא שותפים פוליטיים הדוקים מהליכוד. עם מינויה של רגב ליו"ר ועדת הפנים, היא הופיעה בנצרת עילית כתומכת נלהבת של גפסו. "אני נמצאת פה כחברה של שמעון גפסו", אמרה אז.

תוך דקות היה ברור שמאחורי הדיון מסתתר סיוע לראש העיר גפסו, שהודח רק לאחרונה מתפקידו על ידי בג"ץ. ועורכת הדין גורדון עצמה? היא גילתה על הדיון רק במקרה: "אני רוצה להבהיר שעד אתמול בצהריים לא הייתי מוזמנת לישיבה הזאת, למרות שאני מבינה שנושא הדיון זה אני. זה מה שקורה פה בפועל".

"זה פשוט מטורף מה שקורה פה", זעם ח"כ משה מזרחי (העבודה) באותו דיון. לביקורת הקשה שהטיח בח"כ רגב על כך שהיא מגנה על גפסו לכאורה, הצטרף גם חברו למפלגה, ח"כ מיקי רוזנטל: "הבן אדם הזה קנה אתמול את העדים במשפט נגדו, ואת נותנת לו יד? את לא מתביישת?".

רגב הגיבה לסערה: "פעלתי לפי החוק"

חברת הכנסת מירי רגב הגיבה בעמוד הפייסבוק שלה לפרסומים על הדיון השנוי במחלוקת שערכה: "הפרסומים אודות הדיון שערכתי מגמתיים ובוטים וכרגיל גם אינם נכונים ואינם מדוייקים. זה לא סוד שראשי ערים ושרים נתקלים בקשיים עם היבחרם ביישום מדיניותם בגלל שפקידים בכירים לא מאפשרים להם, מסיבות כאלו ואחרות, לבצע את תפקידם".

רגב הוסיפה כי "כל עוד בית המשפט אפשר לשמעון גפסו להתמודד לראשות העיר נצרת עילית וכל עוד הוא לא הורשע - עומדת לו חזקת החפות. לא יעלה על הדעת כי תושבי נצרת עלית יענשו בשל סכסוך בין הדרג המקצועי לדרג הנבחר. צריך שלראש העיר יהיו הכלים על מנת שיוכל לנהל את העיר".

"בטרם כינסתי את הוועדה התייעצתי עם היועץ המשפטי של הוועדה שאישר את קיום הדיון, על פי נהלי הכנסת. פעלתי על פי החוק וצריך להפסיק כל הזמן לפחד מלעסוק בנושאים מורכבים וצודקים. אמשיך לפעול ולעסוק בנושאים הקשורים לתחום הוועדה באומץ, הגינות ובהתאם לחוק", הבהירה.