כשבוע אחרי ה"ברכה" של הרב עובדיה יוסף בנוגע ליו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן והסערה בעקבות דבריו החמורים, מתברר כי הוא לא הנפגע היחידי מהתנהגותו של המנהיג הרוחני של ש"ס.

במהלך פגישת הפסגה בוושינגטון התלונן אבו מאזן בפני מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון על ההתבטאות ובתגובה ניסה להרגיע אותו נתניהו. "אל תתרגש יותר מדי", ביקש המנהיג הישראלי מעמיתו, "הוא תוקף את כולם -  וגם אותי". במהלך השיחה בין השלושה, טען אבו מאזן כי הדברים מהווים הסתה נגדו ונגד בכירים ברשות.

תגובתו של נתניהו משקפת למעשה את העמדה של קלינטון, שלאחר התייעצות פנימית ביקשה לגנות את הדברים, אך לא בשפה חזקה מדי, וזאת כדי שלא לתת לאירוע משקל רב מדי. מלשכת ראש הממשלה נמסר הערב לחדשות 2 כי הציטוט שיוחס לנתניהו אינו מדויק ולא משקף את ההערכה הרבה שראש הממשלה רוחש לרב.

"שאבו מאזן וכל הרשעים ייאבדו מן העולם"

מנהיגה הרוחני של ש"ס, שנחשב לא פעם לקיצוני בהתבטאויותיו, הקפיד עד כה לשמור על שתיקה בכל הנוגע למו"מ עם הפלסטינים, עד ששבר את שתיקתו וייחל למותם של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן ובני עמו על רקע פתיחת המגעים הישירים לשלום.

הרב קבע בסוף שנות ה-80 כי יש לחתור לשלום גם במחיר ויתורים כואבים, וזאת במסגרת עקרון העל של ההלכה היהודית - פיקוח נפש. בשבוע שעבר אמר הרב עובדיה יוסף, בדרשתו השבועית, את ברכת "שייתמו אויבינו ושונאינו" וייחס אותה ליו"ר הרשות הפלסטינית ועמו. "אבו-מאזן וכל הרשעים האלה, שיאבדו מן העולם. יכה בהם הקדוש ברוך הוא מכת דבר, בהם ובפלסטינים האלה, רשעים צוררי ישראל", אמר.

כזכור, בסמוך לאירוע הגיבה לשכת ראש הממשלה לתקרית, אך מבלי לגנות את דברי הרב. "דברים אלה אינם משקפים את גישתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ולא את עמדתה של ממשלת ישראל", נכתב בהודעה. "ישראל באה למשא ומתן מתוך רצון להתקדם עם הפלסטינים להסכם שישים קץ לסכסוך ויבטיח שלום, ביטחון ויחסי שכנות טובים בין שני העמים".

רוצים לקבל עוד עדכונים שוטפים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק