נתניהו, ארכיון (צילום: חדשות 2)
נתניהו, ארכיון | צילום: חדשות 2

שעות אחדות לפני שחרורם של 26 האסירים הביטחוניים במסגרת קידום המשא ומתן המדיני עם הפלסטינים, הגיע היום ראש הממשלה בנימין נתניהו לוועידת ראש הממשלה באוניברסיטת תל אביב. את הנאום העברנו בשידור ישיר בחדשות 2 Online.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בוועידה, שנערכה במסגרת הכינוס השנתי השלישי של הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים, אמר נתניהו כי הוא "רוצה לראות בשילוב של כל אזרחי ישראל בפלא הזה שנקרא 'מדינת ישראל'. השילוב הזה והשותפות הזו הם חלק מהצמיחה, והם יבואו מהשילוב של אזרחי ישראל מהמגזר הערבי בכלכלת ישראל. זה חשוב לכם, וזה חשוב לכולנו".

"אנחנו כממשלה צריכים לתת תשתיות לחינוך, לדיור, לתחבורה ולכל שאר התחומים החשובים", המשיך נתניהו. "לצורך זה לקחנו חמישה מיליארד שקלים ושמנו אותם שם".

הוא התייחס בנאומו אף לסוגיית ריבוי מקרי הפשיעה במגזר הערבי: "חברי הכנסת הערבים באו אליי ואמרו לי: 'ראש הממשלה, תן לנו סיוע'. וזה מה שאנחנו עושים, אבל צריך יותר", הודה נתניהו.

בהמשך ציין ראש הממשלה כי גם מהציבור הערבי עצמו נדרשת יוזמה בכדי להשתלב בחברה הישראלית. "אינני מאמין בקידום שהוא רק יוזמה ממשלתית", הבהיר נתניהו. "אני רוצה לעודד יזמות של אנשים צעירים. אני מרגיש את הצורך בהשכלה. השכלה נותנת לכל ילד במגזר הערבי סיכוי שווה. זה מצריך מכם התגייסות. הייתי רוצה שהשאיפה למצות את ההישגיות והמצוינות תהיה אצל כל ילד וילדה בישראל".

פורש. הראל לוקר (צילום: גלובס)
מנכ"ל משרד רה"מ, הראל לוקר | צילום: גלובס

מוקדם יותר היום, פתח את הוועידה מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, שאמר כי "כשנצליח להשוות את התוצר לנפש במגזר המיעוטים לזה שבמגזר היהודי, מדינת ישראל תהיה בין 20 המדינות המשגשגות בעולם. זו חובתה של המדינה כלפי אזרחיה לפעול למיצוי הפוטנציאל שלהם, כבודדים וכקבוצה, ולאפשר צמצום הפערים הכלכליים-חברתיים. האחריות למשימה זו מונחת לפתחה של ממשלת ישראל, אך לא פחות מכך היא מוטלת על אנשי עסקים יהודים וערבים, גורמי ממשל, נציגי המגזר השלישי. על כולנו לצאת מאזור הנוחות שלנו כדי להקים מיזמים עסקיים משותפים".

עוד הדגיש לוקר כי "ההשקעה יוצאת הדופן באוכלוסיות המיעוטים בישראל מבטאת את נחישותה של ממשלת ישראל לקדם באופן משמעותי את שילוב המגזרים השונים, בכלל הפעילות הכלכלית-חברתית של מדינת ישראל. שילוב זה, מעבר להיותו מנוע צמיחה מרכזי לכלכלת ישראל; הוא המפתח לעתיד חיינו המשותפים בארץ הזאת. הוא מבטיח שלא תיווצרנה כאן שתי כלכלות ושתי חברות מקבילות שאינן נפגשות, אלא כלכלה אחת חזקה וצומחת".