מבקר המדינה הודיע אחר הצהריים כי הוא יקיים בדיקה "בנושאי ניגוד עניינים של שרים וסגני שרים בממשלות ישראל בשנים האחרונות". בשלב זה, תחל הבדיקה משנת 2006 ואילך.

"הבדיקה תיסוב על כלל ההיבטים הנוגעים לעניין, לרבות הליכי הבקשה והאישור של נסיעותיהם של שרים וסגני שרים שכיהנו בממשלות האחרונות ובסוגיית מימון נסיעות לחו"ל של שרים וסגני שרים ושהותם שם, על ידי גורמים פרטיים", נמסר ממשרד המבקר. "זאת, בהתאם להוראות הדין החלות על נושאים אלה ובכללם הכללים למניעת ניגוד עניינים של שרים וסגני שרים ודיני מימון בחירות". 

"במסגרת בדיקה זו יעסוק משרד מבקר המדינה, בין השאר, בבדיקת מידע, כולל מסמכים, שנגעו לראש הממשלה ושפורסמו לאחרונה, בסוגיית מימון נסיעותיו לחו"ל ושהותו שם. היקף הבדיקה ותכנית העבודה ייקבעו על ידי מבקר המדינה לפי ההתפתחויות ועל פי המידע שיתקבל".

המבקר: "יהיה שוויון והגינות בהתייחסות למבוקרים"

בצהריים אישרה פה אחד הוועדה לביקורת המדינה בכנסת את בקשתו של לינדנשטראוס, שדרש להעניק לעוזרו יובל חיו סמכויות המוקנות לוועדת חקירה. זאת כדי שחיו יוכל לחקור את פרשת "ביביטורס" ותהיה לו גישה בעיקר בזימון עדים ובדרישה לקבל מסמכים. את הישיבה העברנו בשידור חי כאן בחדשות 2 באינטרנט.

מבקר המדינה אמר בדיון כי בניגוד לבקשות חברי הכנסת מהליכוד לחקור את כל חברי הכנסת, "כל החלטה שתתקבל על-ידי המבקר, או שהוועדה לביקורת המדינה תקבל, חייבת להיות ישימה ולאפשר לאנשי הביקורת לבצע אותה בזמן ראוי וסביר - ולא דברים דמיוניים מבחינת כמות הנבדקים".

לינדנשטראוס הוסיף כי "לא יעלה על הדעת שהממשלה או הוועדה לביקורת המדינה יקבעו למבקר המדינה את סדר היום שלו. החלטת המבקר באשר לתחומים בהם הוא עורך ביקורת היא של המבקר עצמו, וכל ניסיון להכתיב לו את נושאי עבודתו עלול לפגוע בעצמאותו".

לדבריו, "צריך להדגיש שיהיה שוויון והגינות בהתייחסות למבוקרים, כי אחרת הביקורת היא חד-צדדית, ומי שיקבל אותה יתנער ממנה ולא יקבל אותה. הביקורת שלנו מצטיינת בכך שאין השפעות פוליטיות על משרד המבקר".

בהכנת הידיעה השתתפה לילך וייסמן מ"גלובס"
 
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק