ביום שני ב-14:00 יפקע האולטימטום שאול מופז לראש הממשלה בנימין נתניהו - לקבל את מסקנות ועדת פלסנר, או להתמודד עם משבר קואליציוני שיוביל לפרישת הסיעה מהקואליציה. בניסיון לגשר על הפערים, נועדו השניים במשך כשעה בקידום החוק לשוויון בנטל.

עם תום הפגישה, שנערכה בארבע עיניים, מסתמנת התקרבות בין הצדדים: נתניהו הביע נכונות לאמץ את ה"עקרונות שהציג פלסנר", ובראשם סוגיה שעמדה בסלע המחלוקת: החלת סנקציות אישיות על משתמטים - ולא רק על מוסדות.

בהמשך לכך, הדגיש אתמול נתניהו בשיחות עם מקורביו: "החרדים והערבים חייבים להשתלב בשירות אזרחי או צבאי. ההמלצות היום כוללות עקרונות בכיוון הזה. המשתמט לא יקבל כמו המשרת". נתניהו מתייחס להמלצות הוועדה - אבל לא מסמן גבולות, לא ברור מה זה אומר, אך התבטאות זאת משאירה הרבה אפשרויות.

בסביבתו של מופז הגדירו את תגובת מאתמול נתניהו "לא מספקת", זאת בשל העובדה שראש הממשלה מתרכז יותר מדי בערבים ופחות מדי בנושא החרדים.

במידה שהתחייבותו של ראש הממשלה מהערב לא תספק את מופז, הרי שנראה כי הקואליציה תתפרק עד פקיעת מועד האולטימטום, או לחלופין - שיהיה זה סופה של קדימה. המצב שבו עומד מופז בראשות מפלגה של 28 מנדטים נראה ככזה שלא יוכל להימשך לאורך זמן, שכן רבים מקרב נציגיה בכנסת לא יסכימו לשותפות בקואליציה בתנאים אלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק