בנימין נתניהו ושאול מופז בישיבת הממשלה (צילום: רויטרס)
מאבק על חוק הגיוס, נתניהו ומופז | צילום: רויטרס

המאבק על חוק הגיוס החדש: מנהל קמפיין המאבק לשוויון בנטל טוען כי הכדור נמצא כעת בידיים של הציבור שהולך להילחם בכל הכוח. "הסיכוי שהמשבר יסתיים בחוק אחר קשור בנו ואנו מתנגדים למריחה נוספת", אמר איתי בן חורין מנהל הקמפיין לחדשות 2. "אני לא סומך על נתניהו ומופז ואנו רואים בחודשים האחרונים את המסמוס, הקומבינות והספינים".

עוד ציין כי "בהצעת פלסנר יש חסרונות ויתרונות ובמוצאי שבת אנו נעביר מסר של אלפי אנשים למקבלי החלטות שאנו לא מוכנים לזה". במקביל, על אף המשבר הקואליציוני סביב הניסיון לנסח חוק גיוס חדש, בסביבתם של נתניהו ומופז מעריכים כי עדיין יש סיכוי להגיע לפשרה.

אמש, כמה שעות אחרי הצגת מסקנות ועדת פלסנר, הציב יושב ראש קדימה שאול מופז אולטימאטום לראש הממשלה בנימין נתניהו ולפיו יש לנסח חוק מוסכם על כולם - עד ישיבת הסיעה של קדימה ביום שני ב-14:00. לדבריו אם זה לא יקרה, קדימה עשויה לפרוש מהקואליציה. נתניהו אמר אמש כי המלצות ועדת פלסנר כוללות עקרונות המקובלים עליו, אך הוא מסרב לאמץ אותן במלואן.

סקר חיילי המילואים: לא סומכים על המדינה

מילואימניקים נגד ההנהגה, ארכיון (צילום: חדשות 2)
מילואימניקים נגד ההנהגה, ארכיון | צילום: חדשות 2

במקביל, מסקר המחלקה למדעי ההתנהגות של צה"ל שמתפרסם היום בעיתון "ידיעות אחרונות", עולה תמונה עגומה באשר למצב אנשי המילואים. מהסקר עולה כי 7% בלבד מאנשי המילואים חושבים שהמדינה והפוליטיקאים דואגים לאינטרסים שלהם וטוענים כי הם למעשה מפקירים אותם.

בתשובה לשאלה "מי הגורם הדואג לאינטרסים של משרתי המילואים באופן הטוב ביותר?", עלה כי צה"ל נמצא במקום הראשון עם 42%, תנועות חברתיות עם 15% והמדינה ואנשי הציבור מסתפקים ב-4% בלבד. חיילי המילואים גם טוענים כי אין להם ציוד מתאים: בשנת 2009 נרשמו 63% שביעות רצון לעומת 39% השנה. במטה אנשי המילואים אמרו בתגובה כי "הנתונים מלמדים כי הממשלה מפקירה אותנו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק