הסקרים הלא מחמיאים שמנבאים ליו"ר הנכנס של קדימה תבוסה קשה בקרב שבו ינסה לתפוס את מקומו של בנימין נתניהו בלשכת ראש הממשלה, לא הצליחו לערער את תחושת הביטחון שמשרה שאול מופז. במהדורה המרכזית של חדשות 2 הוא העניק הערב לדני קושמרו ריאיון ראשון מאז נבחר לשמש יו"ר האופוזיציה והדיח את ציפי לבני מראשות קדימה.

על עתידה הפוליטי של האחרונה, שנותר גם כעת לוט בערפל, אמר מופז: "הכל תלוי בהחלטה שלה, אם היא רוצה להישאר במפלגה או לא. יהיה שיתוף פעולה. אני חושב שאני פתוח לכל דבר. אני רוצה שהיא תישאר בתנועה ובקדימה רוצים שהיא תישאר".

אחרי הקריאות שהשמיע, הבהיר מופז כי שיתוף הפעולה שהציע ללבני אינו כולל הבטחה לשריין עבורה את המקום השני במפלגתם - ואף מתח ביקורת חריפה על האופן שבו הנהיגה את קדימה בשלוש השנים האחרונות.

"לבני לא ידעה לשתף וקיבלה החלטות לבד"

לבני. ממשיכה לספוג ביקורת (צילום: החדשות 2)
לבני. ממשיכה לספוג ביקורת | צילום: החדשות 2

"ציפי לבני לא ידעה לשתף - ולא רק אותי", הוא תקף - ופירט: "בכירי קדימה לא היו שותפים (לקביעת הדרך). את ההחלטות היא קיבלה לבדה. אני לא סוליסט אלא אדם שכל חייו עבד קשה, איש של עבודת צוות. כך יהיה גם בתפקיד של ראשות קדימה".

על רקע היחסים המתוחים בין השניים, תיאר מופז את חילופי הדברים בינו לבין לבני אחרי המפלה שנחלה בהתמודדות מולו - שככל הנראה לא הייתה אלא שיחת נימוסין. "היא התקשרה לברך אותי. אני הודיתי לה והערכתי את זה מאוד", הוא סיפר. "זאת הייתה השיחה היחידה מאז שנבחרתי. בדרך כלל שיחות של ברכות הן קצרות".

מופז התייחס גם לביקורת שהושמעה נגדו בימים האחרונים, לנוכח אחוזי התמיכה הגבוהים - והתמוהים - שלהם זכה בקרב מתפקדי קדימה במגזר הערבי. "אי אפשר לנצח בפער של כמעט 25% באמצעות כל מיני דילים, מפקדים ועוד", הוא הסביר. "אני חושב שקיבלתי תמיכה בכל הארץ".

הקרבה לחרדים: לדבר, לא לוותר

סוגיה שבאמצעותה מתכוון מופז לנסות ולמנף עצמו בזירה הפוליטית היא התחום החברתי. "הנושא הזה הוא בעיניי המרכזי", הוא אמר בריאיון - והתייחס גם לזעם בציבור החילוני על המשך הסדרת הפטור לחרדים משירות בצה"ל. "אם תהיה מחאה בקיץ ונתניהו יתחמק מחוק טל או מחוק אחר שיחליף אותו, תהיה אם כל ההפגנות. אני מתכוון להיות שם", הוא הבהיר.

חוק השוויון בנטל אושר בממשלה (צילום: רויטרס)
יחס אמביוולנטי לחרדים | צילום: רויטרס

מופז לא הכחיש את הקרבה השוררת בינו לבין החרדים, וכשנשאל על הקשיים שצפויים לעלות מכך לנוכח טענותיו על הנשיאה בנטל השירות הצבאי אמר: "אנחנו חייבים לדבר איתם ולהגיע איתם להסכמה, אבל לא לוותר להם. אין שום סיבה שהבנים שלהם יעשו חמש שנות שירות ויתגייסו ליחידות שהשירות הסדיר בהן נמשך ארבע שנים - בזמן שחלק מהם לא נותנים אפילו יום אחד".

למרות הצהרותיו של ראש הממשלה נתניהו, שרק בימים האחרונים הבהיר כי אין בכוונתו להקדים את ההתמודדות הבאה לכנסת ממועדה המקורי, סבר מופז כי המציאות בפועל תהיה שונה. "אני חושב שאנחנו הולכים לבחירות ושהן יהיו בקרוב - אם לא השנה, אז בתחילת השנה הבאה".

האם נתניהו עושה שימוש פוליטי באיום האירני?

צפו בסיפורים המעניינים של 8.11 לאורך השנים (צילום: רויטרס, חדשות)
נתניהו. יכול להמשיך לחייך? | צילום: רויטרס, חדשות

סוגיה שבה בחר מופז להתמקד כדי לתקוף את נתניהו היא טיפולו בהתקדמות תכנית הגרעין של אירן. בריאיון עמו הוא האשים את ראש הממשלה בשימוש באיום לצרכים פוליטיים.

"נתניהו לא אמין", הוא תקף. "הוא 'מרח' את המחאה והעלה את הנושא האירני לסדר היום. אני חושב שזה יותר מספין שנועד ליצור לו דימוי שהוא שומר על ישראל ומגן עליה. כל גורמי ההערכה בעולם אומרים שיש עוד זמן. אירן עדיין לא גרעינית אלא מדינת סף. ארצות הברית מובילה את ההתמודדות מול אירן, וכך זה צריך להישאר".

עם זאת, הבהיר יו"ר קדימה החדש כי במקרה של איום מהותי מצד טהרן - יתייצב לצד ראש הממשלה ויסייע לו ברגע האמת. "אם חלילה נגיע למציאות שבה כלו כל הקצים, החרב מונחת על הצוואר וארצות הברית לא עושה דבר - תגיע האפשרות האחרונה של פעולה צבאית", הוא הסביר.

על האופן שבו ינהג במצב שכזה אמר: "אני אעמוד לצד כל ראש ממשלה כדי לסייע לו בזה. אני חושב שזה לא הזמן ושתקיפה מוקדמת היא הרת אסון ועלולה להסב נזקים גדולים מאוד. כל מי שמכיר את התקיפה הצבאית מבין שגם תוצאותיה מוגבלות".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק