הבחירות למוסדות מפלגת הליכוד מגיעות לשיאן והסכינים נשלפות. בין ח"כ דנון למכאל פואה המתמודדים על ראשות מרכז המפלגה לבין ח"כ מירי רגב והשר ישראל כץ המתמודדים על תפקיד יו"ר המזכירות נמצא ראש הממשלה נתניהו - שנשאר מחוץ למהומה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עד לשעה 19:45 הצביעו 2,176 חברי מפלגה, המהווים כ-60% מבעלי זכות הבחירה. ולמרות זאת, לא ניתן היה לצפות היום בתמונות התורים הארוכים ממרכז המפלגה, מאחר והבחירה במועמדים למוסדותיה פוצלה למספר מוקדים ברחבי הארץ.

סגן שר הביטחון דני דנון המתמודד על ראשות המרכז, מקווה להמשיך את מסע כיבושיו בצמרת המפלגה, זאת לאחר שזכה בראשות ועידת הליכוד בשבוע שעבר. מנגד, מנסה מיכאל פואה הנמנה עם קבוצת "מנהיגות ימנית" להתמודד אף הוא על התפקיד.

אלא שהיריבות האמיתית ניכרת במאבק על תפקיד ראשות מזכירות המפלגה. חברת הכנסת מירי רגב הפעילה היום כל מאמץ אפשרי בכדי לקחת את התפקיד מידיו של יו"ר המזכירות המכהן, שר התחבורה ישראל כץ. רגב אף שטחה בפני הבוחרים את משנתה לראשונה בנוגע ליחסים החשובים עם חברי המרכז: "זו לא בושה לתת תפקידים לחברים. כולם אומרים שצריך כישורים מיוחדים בכדי לכהן בתפקיד - למה הם מתכוונים? לעוף?", שאלה רגב.

בעבור השר כץ, ההתמודדות על התפקיד אינה מסתכמת ביריבות מול רגב, אלא בשרים האחרים התומכים בה מהממשלה. כץ הפיץ באחרונה את כוונותיו לבדוק את כישלון המפלגה בבחירות האחרונות - ובתוך כך את פועלם של השרים גדעון סער וגלעד ארדן. "נבדוק מה קרה במטה הבחירות שם הכישלון הוא מוכח", אמר כץ.

איפה נתניהו?

במהלך יום הבחירות העמוס, בלטה בעיקר חוסר מעורבותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. במהלך היום הצביע ראש הממשלה באמצעות קלפי ניידת שהובאה למעונו ולוותה במספר עורכי דין שפיקחו על ההליך

על אף שנתניהו ניתק עצמו מהנעשה, יש שיאמרו כי הבחירות המהותיות בעבורו הם אלו עבור ועדת החוקה ולראשות הוועדה המוניציפלית. המועמד של נתניהו הוא ראש עיריית מודיעין חיים ביבס שניצחונו יהווה ניצחון ישיר לנתניהו במבחן הכוח בליכוד.

מצבו של נתניהו כעת הוא בעייתי למדי. הוא סובל מחוסר תמיכה בקרב חברי המפלגה. הצהרתו הבוקר בנוגע להבאת הסכם מדיני עתידי למשאל עם היא למעשה עניין עקרוני. נתניהו מאמין כי חשיבותם של בוחרי הליכוד גבוהה משל חברי המרכז.