1060414 (צילום: חדשות)
המרוץ הפוליטי מתחמם | צילום: חדשות

ישראל הולכת לבחירות: ההצעה לפיזור הכנסת ה-20 אושרה אמש (רביעי) ברוב עצום בקריאה שנייה ושלישית - וכעת המערכת הפוליטית נערכת ל-9 באפריל, התאריך הרשמי שבו ייערכו הבחירות לכנסת ה-21. תוך פחות מחודשיים יצטרכו כל המפלגות להכריז על הרשימות, וככל שתאריך היעד מתקרב, כך גם גוברים הסיכויים לטלטלות פוליטיות ואולי גם למפצים שיטרפו את הקלפים.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

במקרה של הליכוד והעבודה - הפריימריז ייערכו ככל הנראה בשבוע האחרון של ינואר או בתחילת פברואר. מפלגות שירצו להתמודד יצטרכו להחליט על כך בחודשיים הקרובים - המועד האחרון להגשת רשימות לוועדת הבחירות המרכזית הוא 45 יום לפני הבחירות, כלומר עד 23 בפברואר, בכפוף לשינויים.

אחד מאנשי המפתח בבחירות הקרובות הוא בני גנץ, ולמרות שהוא עדיין "יושב על הגדר", סקר החדשות חוזה לרשימה בראשותו לא פחות מ-16 מנדטים. במהדורה המרכזית הערב נחשף כי גנץ נמצא במגעים מתקדמים מול עוד רמטכ"ל לשעבר - משה (בוגי) יעלון. לפי ההערכות, הסיכויים לחבירה בין השניים גבוהים. גנץ ויעלון סירבו להגיב לפרסום.

ירוצו יחד. גנץ ויעלון (צילום: חדשות)
יקימו יחד מפלגת גנרלים? גנץ ויעלון | צילום: חדשות

בנימין נתניהו, שרמז כבר כי הממשלה הנוכחית היא הגרעין בעיניו גם לקואליציה הבאה, נפגש עם ראשי ההתיישבות ואמר כי מהפך שלטוני יהיה סכנה להתיישבות. "אנחנו עומדים בפני מערכת בחירות", אמר. "במערכת הקרובה נראה ניסיון של השמאל לעשות מהפך שלטוני בהתגייסות התקשורת ומערכות אחרות. הם כולם מגוייסים לזה באופן מלא".

ובעוד שהסקרים מחמיאים לגנץ, יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי ממשיך לצנוח: על רקע סקר החדשות שחזה לרשימה בראשותו 11 מנדטים בלבד (לעומת 16 לגנץ ו-29 לליכוד ומספר זהה ליש עתיד), גבאי הצהיר בריאיון למהדורה המרכזית שיישאר בתפקידו עד 9 באפריל: "זאת התחייבות".

למרות הדיווחים על ניסיון של חלק מחברי הכנסת של מפלגתו להתפצל, גבאי החמיא לאנשי המפלגה שלו וכינה אותם "נבחרת מצויינת". הוא גם חזר על דבריו כי הבחירות הקרובות הן "בינו לבין נתניהו", וטען "שהציבור הישראלי יצטרך לבחור אם הוא בוחר שר חוץ בממשלת נתניהו או מחליף". עוד הצהיר גבאי בריאיון כי "לא הצעתי לבני גנץ את ראשות המחנה הציוני".

מוקדם יותר פורסם כי חמישה חברי כנסת מסיעתו של גבאי בוחנים מהלך של עריקה, וחלקם שוקלים חבירה למרצ. החמישה הם: איתן כבל, איילת נחמיאס ורבין, יוסי יונה, נחמן שי ומיקי רוזנטל. החמישה אמנם נפגשו, אך לא קיבלו החלטה. בשביל פילוג רשמי ממפלגה צריך שיהיו שמונה חברי כנסת שידרשו זאת. טרם ברור אם יושג המספר הדרוש להתנעת המהלך.

טלטלה פוליטית נוספת לקראת הבחירות נרשמת בבל"ד, בכירים במפלגה טוענים כי חברי הכנסת חנין זועבי וג'מאל זחאלקה צפויים לפרוש - ולא יתמודדו לכנסת הבאה. בנוסף, מסעוד גנאים מהרשימה המשותפת הודיע שלא יתמודד לכנסת הבאה. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו