ביבי בנימין נתניהו בישיבת ממשלה (צילום: חדשות)
אושר הקיצוץ במשרדי הממשלה (ארכיון) | צילום: חדשות

תוספת השכר עבור השוטרים, הסוהרים והגמלאים, אושרה היום (ראשון) בדיון סוער שנערך לאחר ישיבת הממשלה בהשתתפות בכירי משרד האוצר וגורמים נוספים במשרדים השונים. במהלך הדיון הטיח ראש לשכת ראש הממשלה יואב הורביץ במנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד כי הוא שקרן. בתגובה תקף האחרון: "די. נמאס מהצביעות". 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לאחר הדיון תקף באב"ד את ראש הסגל יואב הורביץ: "עצוב לי על כך שראש הסגל בוחר לנהוג כאחרון הפוליטיקאים רק כדי לייצר כותרת ומגדף בישיבת הממשלה על דברים שבהם הוא מסתיר את האמת ומטעה את הממשלה ואת העומד בראשה. מדובר בהתנהגות שאינה ראויה לפקיד כה בכיר במגזר הציבורי שאין לה מקום".

ראש הממשלה נתניהו הודיע כי בישיבה התקבלו שתי החלטות חשובות. "האחת מתקנת 'היעדר קביעות וביטחון תעסוקתי' אצל משרתי מערכת הביטחון", אמר נתניהו. "זוהי בשורה לשוטרים, לגמלאי המשטרה, השב"ס, השב"כ והמוסד, המשרתים במסירות את ביטחון המדינה. זוהי בשורה שהם ייחלו לה שנים רבות. החלטה זו הוגשה לממשלה יחד עם שרי האוצר והשר לביטחון פנים". עוד הוסיף ראש הממשלה כי ההחלטה השנייה היא שריון מקור תקציבי לחבילת סיוע לשדרות וליישובי עוטף עזה.

מנכ"ל האוצר, שי באבד (צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות)
מנכ"ל האוצר, שי באב"ד | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות


שר האוצר כחלון אמר לאחר ההחלטה כי ההכרעה הזו "שמה סוף לגרירת הרגליים שנמשכה 13 שנים". עוד הוסיף כי מדובר בהחלטה היסטורית שעושה צדק עם השוטרים וגמלאי כוחות הביטחון. השר לביטחון הפנים גלעד ארדן הבהיר כי ההחלטה תאפשר גיוס שוטרים וסוהרים איכותיים לארגונים, וכי הציבור יקבל שירות טוב יותר וביטחון אישי.

מנגנון התשלום שנקבע

כבר בחודש ינואר 2019 יקבלו כל הגמלאים תוספת שכר מלאה לשכר השוטף. עוד סוכם כי תשלומי הרטרו, על סך של כ-7 מיליארד שקלים בגין הזכאויות משנת 2006 ואילך ישולמו בפריסה ל 17 שנה, על מנת להקל על המשק והאוצר.
 
אמש פורסם כי משרד האוצר הודיע על הטלת קיצוץ כספי כפול על המשרד לביטחון הפנים, בהשוואה לתקציב שיקוצץ מכל שאר משרדי הממשלה. זאת, על מנת לממן את תוספת השכר שעליה הוחלט עבור משרתי מערכת הביטחון ותוך הבנה כי ייתכן שהמהלך יוביל לפיטורי מאות שוטרים.

התוספת המדוברת היא של 7% לשכר, בגין אי ביטחון תעסוקתי. את ההטבה הכלכלית הזו מקבלים משרתי הקבע בצה"ל כבר מלפני 12 שנים. ואולם, כל משרתי גופי הביטחון האחרים לא קיבלו את התוספת עד כה - בניגוד להחלטת ממשלה - על השוואת תנאי השכר.

לפני כחודש הושג הסכם לתשלום התוספת בתום מאבק ממושך שניהלו גמלאי המשטרה ושירות בתי הסוהר, שכלל מחאה בסמוך לבתיהם של השר כחלון ופקידי אוצר אחרים. ההחלטה האחרונה מקצה תוספת של 22 מיליארד שקלים עבור משרתי מערכת הביטחון, והתשלום יתפרס על פני 16 השנים הקרובות.

כחלון. לא דן בנושאים מדיניים (צילום: פלאש 90 / יונתן סינדל, חדשות)
העלה את ההצעה בישיבת הממשלה, כחלון | צילום: פלאש 90 / יונתן סינדל, חדשות

כדי לממן את התשלום הזה, קבע האוצר כי יש לקצץ בתקציב של כל משרדי הממשלה בשיעור של 1.3%, אולם המשרד לביטחון פנים יידרש לקיצוץ כפול. גם משרדים נוספים יאלצו לקצץ בתקציבם באופן משמעותי. כך למשל משרד הביטחון יאלץ לקצץ כ-160 מיליון שקלים, משרד החינוך כ-100 מיליון שקלים ומשרד הבריאות יקוצצו כ-100 מיליון שקלים.

בצמרת המשרד אומרים כי המשמעות של הקיצוץ הזה היא פיטורי 700 שוטרים וסוהרים. גם במשרד הבריאות מתנגדים נחרצות לקיצוץ ופרסמו הודעה בה טענו שהקיצוץ יביא לפגיעה קשה בשירותים של המשרד.