גורם בכיר במערכת אכיפת החוק טוען הערב (שני) בתגובה לחוק ההמלצות, העומד היום להצבעה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת, כי החוק במתכונתו הנוכחית הוא רק הכנה לחוק נוסף שחברי הכנסת יבקשו להעביר בהמשך - בו יבקשו לקבוע שגם פרקליטים בפרקליטויות השונות לא יוכלו לבקש חוות דעת או להמליץ בעניינם של אישי ציבור, אלא רק פרקליט המדינה או היועץ המשפטי לממשלה יוכלו לעשות זאת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הגורם הבכיר מותח הערב ביקורת חריפה מאוד על החוק המתגבש, וטוען כי נבחרי הציבור מעניקים לעצמם פריבילגיה מעבר לשימוע שלו הם זכאים כיום. לדבריו, מדובר ב-200-300 תיקים שבהם עוסקת המשטרה ואשר חוות הדעת בעניינים מועברת גם לידיעת הציבור. כעת, במצב החדש, עלולים להיפגע לפחות חלק מהחשודים בתיקים האלה, שכן לפחות בכ-30% מהמקרים המשטרה ממליצה לסגור את התיק בהיעדר תשתית ראייתית ובמצב החדש שמם של החשודים האלה ינוקה רק לאחר חודשים ארוכים, לאחר שהפרקליטות תסיים לסכם את התיק ולקבל החלטה.
במצב החדש שייווצר, אפשר שחוקרים וראשי צוותי חקירה יימנעו כלל מלגבש חוות דעת מחשש שכל הדלפה תחשיד אותם והם יידרשו לחקירה במח"ש, ולכן מלכתחילה הם יעדיפו להעביר את כל חומר החקירה בלי חוות דעת והמלצה לפרקליטות - מה שיאריך במידה ניכרת ומשמעותית את הטיפול בתיקים בפרקליטות מכמה חודשים לשנה-שנה וחצי. בסופו של דבר, מי שייפגע יותר מכל יהיו החשודים עצמם.
נקודה נוספת אליה מפנה הבכיר את תשומת הלב היא העובדה שהחוק החדש כורך את נבחרי הציבור עם ראשי ארגוני הפשע באותו סל - וכך העבריינים הכבדים "מרוויחים" על חשבון נבחרי הציבור. לסיום, הגורם הבכיר מעריך שהחוק החדש יוביל בסופו של דבר להרחבה נוספת בה ייקבע שרק היועמ"ש או פרקליט המדינה רשאים לגבש חוות דעת ולהחליט - ולא נדרשת כלל המלצה, גם לא של פרקליטים בפרקליטויות השונות.