ריבלין. הקל בעונש (צילום: פלאש 90 \ Hadas Parush, חדשות)
הנשיא ריבלין (ארכיון) | צילום: פלאש 90 \ Hadas Parush, חדשות

חברי כנסת משני הצדדים של המתרס הפוליטי הגיבו הערב (ראשון) להחלטתו של נשיא המדינה, רובי ריבלין, שלא לחון את החייל שהורשע בהריגת מחבל מנוטרל בחברון, אלאור אזריה. "נשיא המדינה בחר גם הוא להפקיר את אלאור", האשימה שרת התרבות, מירי רגב. יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג הגיב על המתקפה: "השתלחותה של השרה רגב בנשיא קברה היום באופן סופי את הממלכתיות".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מוקדם יותר היום הודיע הנשיא שהוא לא מאשר את בקשת החנינה של אזריה, שהורשע בהריגת מחבל שהיה מנוטרל על הרצפה. "הנשיא סבור כי במכלול השיקולים הקלה נוספת בעונש תפגע בחוסנם של צה"ל ושל מדינת ישראל", נכתב בנימוק ההחלטה.

"אני מוקיר ומעריך את נשיא המדינה, אך מביע צער על החלטתו לדחות את בקשת החנינה של החייל אלאור אזריה", כתב שר הביטחון, אביגדור ליברמן. "לנשיא ריבלין הייתה הזדמנות לשים קץ לפרשה זו שטלטלה את החברה הישראלית".

יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן (צילום: חדשות 2‎)
"מדובר בחייל מצטיין", ליברמן | צילום: חדשות 2‎

"מעבר למחיר האישי ששילמו החייל ומשפחתו, סברתי ועודני סבור כי במקרה ייחודי זה היה מקום לשקול גם את האינטרס הציבורי, את הצורך באיחוי הקרעים בחברה ואת השפעת האירוע והמשפט על חיילי צה"ל ועל הנוער העומד בפני גיוס", המשיך ליברמן. "גם בשעה זו, אל לנו לשכוח שמדובר בחייל מצטיין ובמחבל שבא להרוג".

גם שרת התרבות והספורט מירי רגב התייחסה כאמור להחלטת הנשיא. "נשיא המדינה פגע במוסד החנינה ובחר גם הוא להפקיר את אלאור", כתבה. "לנשיא הייתה הזדמנות לממש את התכלית הראויה ביותר של מוסד החנינה. מצער מאוד שנכנע ללחצים פסולים ובחר גם הוא להפקיר את אלאור".

"אלאור לא צריך לשבת אפילו יום נוסף אחד בכלא", המשיכה השרה. "כל הסאגה הזו אמורה היתה להתנהל בהליך משמעתי בצבא ולא במישור הפלילי. חבל מאוד שהנשיא לא סיים את הסאגה הזו היום".

חבר הכנסת אורן חזן תקף בחריפות את הנשיא בעקבות ההחלטה. "בהחלטתו האומללה של הנשיא ריבלין בעניין אזריה, הוא הפך עצמו לנשיא שמייצג רק שליש מהעם (השמאל) ואיבד את הלגיטימיות להמשיך בתפקידו ואת הזכות להיות חונן יחיד!", כתב. "פספסת הזדמנות קלאסית לאחד את העם ובמקום זאת בחרת להתעסק באכילת סופגניות ובתמונות לארכיון הפרטי שלך".

מהצד השני, ובעיקר מהאופוזיציה, גיבו את ההחלטה של הנשיא ותקפו את מבקריו. "הממלכתיות נקברה ונותרה רק הבושה", טען יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג. "השתלחותה של השרה רגב בנשיא המדינה, שרה שלא עוסקת לא בספורט ובטוח לא בתרבות, קברה היום באופן סופי את הממלכתיות של בגין וז'בוטינסקי והציגה לעם ישראל את הסיבה לכך שזו חייבת להיות כהונתו האחרונה של הליכוד תחת נתניהו בשלטון".

הרצוג (ארכיון) (צילום: mako, עופר חן)
הרצוג (ארכיון) | צילום: mako, עופר חן

גם חבר הכנסת עופר שלח (יש עתיד) גיבה את הנשיא. "אני מחזק את ידיו של נשיא המדינה, אל מול מבול הרעל הצפוי בעקבות החלטתו שלא לחון את אלאור אזריה", כתב. "פעם נוספת הנשיא החליט להיות איש במקום שיש מעט אנשים. הוא יכול היה להרוויח פופולריות, אבל העדיף לחזק את יסודות כוחם של צה"ל והחברה הישראלית".

ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר, אהוד ברק, התייחס גם הוא להחלטה של הנשיא. "החלטה חשובה של הנשיא ריבלין", כתב. "מגן בגופו על רוח צה"ל, לא נכנע למתלהמים ברשתות וברחובות, מאיר את חרפתם ועליבותם של המסיתים ונגררים בכנסת ובממשלה. בימים אלה אין מלך בישראל, אך יש נשיא".