התנגדות בלתי צפויה ליוזמת ח"כ דוד אמסלם: באירוע שבתרבות בחולון כינה היום (שבת) יו"ר הקואליציה דוד ביטן את היוזמה של אמסלם להפחית את שכר המפכ"ל ולהעלות את זה של ראש הממשלה בנימין נתניהו "שקר וכזב". הוא הבהיר כי אמסלם לא הגיש כל הצעת חוק בנושא והוסיף כי "אני לא אתמוך בהצעה כזאת, גם אם הוא יגיש".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

באירוע בהנחיית העיתונאית נחמה דואק אמר ביטן כי "אני לא מסכים להרבה דברים של דודי אמסלם אבל מה שנראה לי נכון אני מקדם ורק אז זה יעבור". בנוגע לשאר החוקים שמקדמים השניים בימים אלה אמר ביטן: "אין רשימה מוכנה. יש דינמיקה קואליציונית. החוקים שאנו מקדמים מחזקים את שלטון החוק".

ביטן התייחס גם להתנהלותם של המפכ"ל רוני אלשיך והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ביחס לחקירות ראש הממשלה, ולחוק ההמלצות שעבר השבוע בקריאה טרומית. "אני מאוד מאוכזב מהמפכ"ל ומהיועץ המשפטי אבל אני לא מבקש להחליף אותם", הבהיר. "ההגנה על הנחקר היא לא פחות חשובה. חוק ההמלצות אומר שאם יש פרקליט מלווה, אין צורך בהמלצה. אם אין, הם יכולים להמליץ. הנושא של הגנה על נחקרים הוא חלק משלטון החוק ובמדינת ישראל, זה עבר את הגבולות".

"קמפיין מביש וחוצה קווים אדומים"

חברי כנסת ממפלגות שונות, בהן גם מהקואליציה, מתחו שלשום ביקורת על היוזמה של אמסלם להורדת המשכורת של מפכ"ל המשטרה והעלאת גובה השכר של ראש הממשלה. "קמפיין הח"כים מהליכוד נגד רשויות אכיפת החוק, במיוחד בסוגיה לא עניינית זו, הוא מביש, מחפיר וחוצה קווים אדומים כאילו אין דברים חשובים יותר לעשות למען אזרחי ישראל", תקפה בחריפות ח"כ ד"ר יפעת שאשא ביטון (כולנו).

רה"מ והמפכ"ל, ארכיון (צילום: הדס פרוש, Yonatan Sindel/Flash90)
צילום: הדס פרוש, Yonatan Sindel/Flash90

גם ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) הצטרף לדברים ואמר כי מדובר בהצעה "לא רצינית" ו"פופוליסטית". לדבריו, "על כל דבר ניתן וצריך לדון לגופו של עניין והדיון צריך להיות רחב בהרבה ביחס לראשי ממשלות בעולם, ביחס למעמד שלו וגם ביחס לבעלי תפקידים אחרים בארץ. בשונה מהמפכ"ל, לרה"מ יש הטבות נרחבות שגם את זה צריך לקחת בחשבון".

חברת הכנסת קארין אלהרר (יש עתיד) הוסיפה כי "הניסיונות של ח"כ אמסלם לפגוע בכל מחיר במשטרת ישראל לא יצליחו. הציבור מבין מרגע לרגע שהממשלה הנוכחית כל כך מרוכזת בעצמה ומרוכזת בלהציל את ראש הממשלה ולא באזרחים. את הממשלה הזאת אנחנו נחליף ונדאג ששומרי הסף במדינת ישראל יבצעו בגאווה את תפקידם מבלי שמישהו ינסה לפגוע בהם בכל בוקר בדרך אחרת".

"להשוות את שכר המפכ"ל לשכר ח"כ"

אמסלם הסביר בריאיון ששודר באולפן שישי את המניעים ליוזמה והבהיר כי לדעתו, פערי השכר בין המפכ"ל לבין שוטר בתחילת דרכו לא הגיוניים. "מפכ"ל המשטרה מקבל 97,400 שקלים ושוטר שמתגייס מקבל 6,000 שקלים", אמר. "בעולם המושגים שלי זה לא יכול להיות. אז אם הוא ירוויח 40 אלף והשוטר ירוויח 10,000 זה לא יותר טוב? לא נשמע יותר סביר"?.

אמסלם טען בריאיון כי יש להשוות את שכרו של המפכ"ל לשכרו של חבר כנסת. "הגשתי הצעת חוק לפיה תקרת השכר הכי גבוהה בכנסת ישראל צריכה להיות של ראש הממשלה", המשיך. "מכאן תחליטו - ראש הממשלה הוא מנהל את כל העסק, לא יכול להיות שאנשים מרוויחים יותר ממנו. אם הייתי מפכ"ל המשטרה לא הייתי לוקח מאה אלף שקל, מצפונית לא הייתי יכול".

דודי אמסלם (צילום: Yonatan Sindel/Flsah90, חדשות)
אמסלם, ארכיון | צילום: Yonatan Sindel/Flsah90, חדשות

על פי נתוני משרד האוצר, אלה משכורותיהם החודשיות של כמה נושאי משרה בכירים אחרים: הרמטכ"ל מרוויח 84,400 שקלים, נשיא בית המשפט העליון 92,973 שקלים, רה"מ 48,815 שקלים והמפכ"ל 82,700. שכר הבכירים נובע מסיבות היסטוריות, לפיהן שכרם של הרמטכ"ל והמפכ"ל צריך להיות מוצמד לזה של נשיאת בית המשפט העליון, כשעל פי התפיסה הם צריכים להרוויח יותר משאר נבחרי הציבור.

מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה לפרסום: "ראש הממשלה מאוד מעריך את ח"כ דודי אמסלם אך בעניין המשכורות הוא אינו שותף לדעתו. ראש הממשלה אינו חושב שיש צורך לשנות את שכרו של רה"מ או שכרם של בכירים אחרים במערכת".