פיטרו את החפרפרת, טוויטר (צילום: רויטרס, חדשות)
רשתות חברתיות (אילוסטרציה) | צילום: רויטרס, חדשות

יו"ר ועדת הכנסת חבר הכנסת יואב קיש (הליכוד) ענה היום (שלישי) לפנייתו של חבר הכנסת יואל חסון (המחנה הציוני) בבקשה לקבוע נורמות לחברי כנסת בניהול עמודי הפייסבוק שלהם. "יש זכות מלאה לנבחר ציבור לקבוע כללי התנהגות בעמודו האישי", כתב חבר הכנסת קיש.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

בחודש אוגוסט האחרון פנה חבר הכנסת חסון ליו"ר וועדת הכנסת קיש, בבקשה לכנס דיון את הוועדה לקביעת נורמות לפיהן ינהלו חברי הכנסת את העמודים שלהם ברשתות החברתיות."הרשתות החברתיות הפכו בשנים האחרונות לזירה מרכזית לדיונים ציבוריים ולקשר ישיר בין הציבור לנבחריו", הסביר ח"כ חסון. "רוב חברי הכנסת מתפעלים כיום עמודי פייסבוק וטוויטר רשמיים, באמצעותם הם מעדכנים את הציבור בפעולותיהם ומקבלים פידבק".

חבר הכנסת חסון הסביר כי ישנם חברי כנסת שחוסמים משתמשים ומוחקים תגובות המכילות ביקורות על תפקודם. "העובדה שמימון ותפעול עמודים אלה נעשים לרוב באמצעות משאבים ציבוריים - מחייבים לטפל בתופעה זאת ברצינות הראויה", טען ח"כ חסון.

יו"ר וועדת הכנסת חבר הכנסת יואש קיש דחה היום את בקשתו של חבר הכנסת חסון וטען כי אינו מוצא סיבה להתערבותה של וועדת הכנסת בנושא.

"כפי שחברי כנסת ונציגי ציבור אחרים נאלצים להתמודד עם בריוני רשת המעודדים שיח אלים ואף איומים על חייהם, גם אני נחשפתי לתופעה בעמוד הפייסבוק האישי שלי", כתב חבר הכנסת קיש. "בעיני, יש זכות מלאה לנבחר ציבור לקבוע כללי התנהגות בעמודו האישי ובמקרים חריגים לחסום בריוני רשת כחלק מהמאבק למניעת שיח אלים ברשתות. תהיה זו טעות להכתיב כללים לחכים בנושא זה".