אחרי שהכנסת אישרה היום (רביעי) את הצעת החוק שתאסור על המשטרה להמליץ על הגשת כתב אישום בתום חקירות, יוזם ההצעה ח"כ דוד אמסלם כבר עובד על היוזמה הבאה - הפחתת שכרו של מפכ"ל המשטרה והעלאת שכרו של ראש הממשלה. בריאיון למהדורה המרכזית הוא הסביר את פרטי התכנית. הריאיון המלא - השבוע ב"אולפן שישי".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

"מפכ"ל המשטרה מקבל 97,400 שקלים, ושוטר שמתגייס מקבל 6,000", אמר אמסלם. "בעולם המושגים שלי זה לא יכול להיות. אז אם הוא ירוויח 40 אלף והוא (השוטר) ירוויח 10,000 זה לא יותר טוב? זה לא נשמע יותר סביר?".

אמסלם טען בריאיון כי יש להשוות את שכרו של המפכ"ל לשכרו של חבר כנסת. "הגשתי הצעת חוק לפיה תקרת השכר הכי גבוהה בכנסת ישראל צריכה להיות של ראש הממשלה", המשיך אמסלם. "מכאן תחליטו – ראש הממשלה הוא מנהל את כל העסק, לא יכול להיות שאנשים מרוויחים יותר ממנו. אם הייתי מפכ"ל המשטרה לא הייתי לוקח מאה אלף שקל, מצפונית לא הייתי יכול".

נתניהו: לא מסכים עם אמסלם

על פי נתוני משרד האוצר, אלה משכורותיהם החודשיות של כמה נושאי משרה בכירים אחרים: הרמטכ"ל מרוויח 84,400 שקלים, נשיא בית המשפט העליון 92,973 שקלים, רה"מ 48,815 שקלים והמפכ"ל 82,700. שכר הבכירים נובע מסיבות היסטוריות, לפיהן שכרם של הרמטכ"ל והמפכ"ל צריך להיות מוצמד לזה של נשיאת בית המשפט העליון, כשעל פי התפיסה הם צריכים להרוויח יותר משאר נבחרי הציבור.

מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה לפרסום: "ראש הממשלה מאוד מעריך את ח"כ דודי אמסלם אך בעניין המשכורות הוא אינו שותף לדעתו. ראש הממשלה אינו חושב שיש צורך לשנות את שכרו של רה"מ או שכרם של בכירים אחרים במערכת".

ח"כ עזריה הצביעה נגד, יאיר לפיד תקף

החוק שיאסור על המשטרה להגיש המלצות לפרקליטות בעד ונגד העמדה לדין, עבר היום בקריאה טרומית בכנסת ברוב של 52 תומכים מול 42 מתנגדים. חברת הכנסת רחל עזריה מכולנו ניצלה את חופש ההצבעה שניתן לה על ידי יו"ר המפלגה משה כחלון והצביעה נגד החוק, והייתה היחידה בקואליציה שעשתה כן.

יו"ר יש עתיד יאיר לפיד תקף את ההצעה ואת אמסלם: "למה עכשיו? איכשהו החוק הזה מגיע דקה לפני שחקירות ראש הממשלה מגיעות לשלב ההמלצות. אתה שליח, כי חקירות ראש הממשלה מגיעות למיצוי ואמורות להיות המלצות", הטיח באמסלם. "את מי אתה מרמה, את עצמך? ראש הממשלה פוחד מהמלצות ושלח אותך".

החוק עבר ברוב של 52 תומכים (צילום: קובי גדעון פלאש 90)
החוק עבר ברוב של 52 תומכים | צילום: קובי גדעון פלאש 90

החוק יקודם בכפוף להסכמת המשרד לביטחון פנים

גם ליו"ר הקואליציה דוד ביטן הפנה לפיד האשמות: "אתה מדבר בשם האנשים? אתם לא העלתם פה הצעת חוק אחת שקשורה לאנשים. הצעות החוק היחידות שהעלתם קשורות לראש הממשלה וחקירותיו. כל מה שמעניין אותכם זה ההישרדות הפוליטית שלכם ושל ראש הממשלה".

ביום ראשון האחרון אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת החוק, בעקבות הסכמות שהושגו בין יו"ר הקואליציה ביטן לשרת המשפטים איילת שקד, לפיהן החוק יקודם רק בכפוף להסכמת המשרד לביטחון פנים. על פי ההסכמות, החוק יתייחס רק לאי פרסום המלצות המשטרה בתקשורת ויקבע כי בחקירות בהן יש פרקליט מלווה לא תהיה המלצה אלא רק סיכום דיון. החוק ישונה בכנסת רק בכפוף להסכמת שרת המשפטים שקד והשר לביטחון פנים גלעד ארדן, ויחזור בחזרה לוועדת השרים לחקיקה לפני שיעלה לקריאה ראשונה.

בהכנת הידיעה השתתפה קרן מרציאנו.