החלטת חביר הכנסת מ"הרשימה המשותפת" שלא להגיע להלוויתו של הנשיא התשיעי שמעון פרס אתמול (שישי) עוררה דיון רחב בקרב הציבור היהודי והערבי כאחד בימים האחרונים. "הדמוקרטיה זה לקבל את השונה - ואנחנו שונים מהרוב ששולט כאן", הדגיש היום חבר הכנסת באסל גטאס (הרשימה המשותפת), "כל מה שעושה את שמעון פרס גיבור לאומי בשביל רוב הישראלים, עושה אותו ההיפך עבורנו".

לעדכונים נוספים לשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בראיון לתכנית "פגוש את העיתונות" עם רינה מצליח הבהיר גטאס: "יש כאן נרטיב אחר, קולקטיב לאומי שחושב אחרת. הוא לא תופס את הדברים כמו הציבור היהודי. ההחלטה שלנו, שלי אישית, לא הייתה בכוונה לשדר מסר ליהודים. אני שידרתי מסר לציבור הערבי, לבוחרים שלי".

"המציאות מורכבת", הסביר חבר הכנסת לשעבר טאלב א-סאנע (רע"ם-תע"ל). לדבריו, "בלוויה של רבין לא הייתה מחלוקת וכולנו השתתפנו, למרות העבר שלנו - שפטנו אותו על המהלכים האחרונים שלו. בלוויה של שרון גם לא הייתה מחלוקת - לא השתתפנו. אבל אצל פרס יש מחלוקת". עם זאת, א-סאנע הדגיש כי "יש הבדל בין לא להשתתף לבין להחרים. להחרים זו טעות, גם ברמה הפוליטית וגם ברמה המוסרית". עוד הוסיף כי "אם אנחנו נגיד נתניהו, שמייצג את הימין, ההסתה והגזענות וגם את פרס שמייצג תא הצד האלטרנטיבי - מי השותף שלנו? עם מי נקדם את השינוי?". את דבריו סיכם בהצהרה: "הגיע הזמן להשתחרר מהעבר כדי לבנות את העתיד".

"אנחנו מחפשים קול שפוי בחברה הישראלית, אבל מצפים מכל קול שפוי לקבל אותנו כפי שאנחנו", השיב ח"כ גטאס, "אנחנו לא ערביי המחמד שצריכים למלא את הציפיות, להשתחוות ולהודות. אנחנו קורבן לגזענות והפשיזם שהולך ומתפשט", הדגיש. עוד הבהיר כי "לא התקבלה החלטה מוסכמת ברשימה המשותפת להחרים את הלוויה".

אתמול הסביר יו"ר הרשימה המשותפת, חבר הכנסת איימן עודה, בתכנית "אולפן שישי" עם דני קושמרו כי "ברמה האנושית, אני שותף לכאב, אבל לא ברמה המדינית". לדבריו, "זה אבל לאומי שלא היה לי חלק בו, לא בנרטיב, לא בסמלים שמדירים אותי, לא בסיפורים על פרס הביטחוניסט. אנחנו מציינים את אירועי אוקטובר 2000 ואחד מהחללים הוא אחיה הצעיר של אשתי - מישהו יכול להתחבר לכאב שלנו, או שזה לא מעניין אף אחד?". עודה הוסיף קריאה: "אני קורא לא לעשות לנו דמוניזציה".