הערכה: הפינוי - בתוך ימים (צילום: חדשות 2)
ההפגנה מול בית המשפט העליון, הבוקר | צילום: חדשות 2

עשרות תושבי עמונה התייצבו הבוקר (חמישי) מחוץ לבית המשפט העליון במחאה על פינוי המאחז הקרב ובא, "די לדיקטטורה של בג"ץ" קראו המפגינים. כשפחות משלושה שבועות נותרו עד לתאריך הפינוי שקבע בג"ץ ובעקבות החשש שהפינוי יהפוך לאלים, פנה אתמול יו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט לתושבי עמונה מבימת הכנסת וקרא להם שלא לפעול באלימות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

תנועת "דרך חיים", שארגנה את המחאה מול בית המשפט העליון הבוקר, הבהירה כי מדובר בחלק מקמפיין נגד "הדיקטטורה של בג"ץ", לדבריהם. אורי קירשנבאום מהנהלת התנועה אמר: "אי אפשר לקבל את העובדה שקבוצה שמייצגת אולי פרומיל של עם ישראל תכפה את עצמה על הציבור. היום אלו תושבי עמונה, אתמול אלו תושבי דרום תל אביב שממשיכים לסבול מאוכלוסיית המסתננים ומחר זה יכול להיות כל אחד אחר".

אמש אישרה הכנסת בקריאה ראשונה את חוק ההסדרה השנוי במחלוקת שיאפשר הסדרה של אלפי יחידות דיור ביהודה ושומרון, לאחר שהוצא מהחוק סעיף עמונה. החוק בגרסתו החדשה לא צפוי להציל את המאחז הלא-חוקי מפינוי, לאחר שכחלון, נתניהו ובנט סיכמו על קידום הנוסח החדש, שלא יחול רטרואקטיבית.

"לראשונה הריבון במדינת ישראל קובע שתושבי ישראל, חצי מיליון תושבי ישראל שחיים ביהודה ושומרון הם לא אורחים, הם לא כובשים, הם תושבי המקום", אמר השר בנט לאחר ההצבעה. "זה יום של גאווה גדולה. אפשר היה לקרוא לחוק הזה חוק ההתחלה כי זו רק ההתחלה. החוק הבא הוא להחיל את ריבונות מדינת ישראל במעלה אדומים".

עמונה. ארכיון (צילום: יונתן סינדל / פלאש 90)
ארכיון | צילום: יונתן סינדל / פלאש 90



למרות שראש הממשלה נתניהו צפוי לדרוש מבג"ץ דחייה של 30 ימים נוספים לפינוי עמונה, התושבים לא מוכנים לשבת מנגד ולהמתין וממשיכים במחאתם. אתמול התפרצו עשרות תושבי עמונה לישיבת הנהגת מועצת יש"ע, בה דנו בהיערכות המועצה להקמת אתר קרוואנים חלופי בתחומי ההתנחלות עופרה.

במקום התפתחו עימותים שגלשו גם לאלימות פיזית בין חלק מהתושבים לראשי ההנהגה ביש"ע. במקום נכחו באותה עת יו"ר מועצת ישע אבי רואה וראש תנועת "אמנה" זאב חבר (זמביש). התושבים, ובראשם ראש מטה המאבק עמיחי בוארון, הטיחו בנוכחים: "אין לכם מנדט לפעול לפינוי עמונה". הם אף מתחו ביקורת על ראשי יש"ע על כך שלדבריהם הם עושים יד אחת עם הממשלה כדי לסתום את הגולל על פתרונות קיימים שעדיין ניתן להגיע אליהם בזמן שעוד נותר עד הפינוי.

נפתלי בנט (צילום: לע"מ, חדשות)
"להימנע מאלימות". השר בנט | צילום: לע"מ, חדשות

מקווים לאשר את החוק - למרות התנגדות היועמ"ש

גורמים במערכת הביטחון אמרו כי כפי שזה נראה כעת, לא יהיה מנוס מהקמת אתר הקרוואנים ביישוב עופרה, לאור ההערכה הגוברת שבלוחות הזמנים הקצרים שנותרו עד 25 בדצמבר לא ניתן יהיה להשלים את הליך הבדיקה וההסדרה של החלקות האחרות שעוד נותרו תחת התנגדויות.

במקביל בקואליציה מקווים לאשר את חוק ההסדרה המתוקן בקרוב, למרות התנגדות היועץ המשפטי, שלדברי מקורביו לא יגן עליו בבג"ץ. לפי נתוני "שלום עכשיו", החוק החדש - שמאפשר לשלם לבעלי קרקעות פלסטינים פיצוי על מנת למנוע את פינוי המאחזים - יוביל להכשרת כ-4,000 יחידות דיור.