כפר קאסם, ארכיון (צילום: פלאש 90)
ארכיון | צילום: פלאש 90

פשרה "בחוק המואזין": הנוסח החדש של החוק יחריף עוד יותר את הענישה - אך יוגבל בזמן, כך עולה מפשרה שהושגה בין יוזמי החוק. החרדים הסתייגו בגלל צופרי השבת, ראש הממשלה רצה חוק תקיף וכך הושגה הסכמה על הנוסח החדש של הצעת החוק.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

את הנוסח החדש גיבשו יוזמי החוק ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) עם ח"כ דוד ביטן (ליכוד). הנוסח החדש אמנם מרכך את נושא הרעש וקובע כצפוי שהחוק יהיה בתוקף בשעות הלילה כך שצופרי השבת לא ייפגעו מהחוק ותהיה הגבלה נוספת למשך שעות היום, אך במקביל מעלה את הקנסות.

החידוש המשמעותי ביותר הוא הסנקציות המוטלות, ועל פי הנוסח החדש הן יהיו כבדות מאוד: על כל הפרה, אותו אדם יספוג קנס של בין 5-10 אלף שקל. זו מעין פשרה, שכן החוק רוכך אבל הענישה הוחמרה. כעת יוזמי החוק מקווים שבקואליציה יצליחו להתגבש מאחורי החוק הזה.

הצעת החוק קובעת שיש לאסור שימוש במערכות כריזה על מנת לקרוא למתפללים או על מנת להעביר מסרים דתיים או לאומיים. "מאות אלפי אזרחים בישראל סובלים באופן שגרתי ויומיומי מרעש שנגרם מקריאות המואזין במסגדים", נכתב בהצעת החוק של ח"כ יוגב. "החוק המוצע מביא תפיסת עולם לפיה חופש הדת לא אמור להוות גורם בפגיעה באיכות החיים".

הצעת החוק המקורית קראה לאיסור השימוש במערכות הכריזה, אך הנוסח החדש מגביל כאמור את הפעלת מערכות הכריזה לשעות הלילה בלבד. "ישראל מחויבת להגן על מי שסובל מעוצמת רעש יתר של כריזות. כך נהוג גם בערים רבות באירופה", אמר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה שנערכה בחודש שעבר. "אני תומך בחקיקה ובאכיפה דומה במדינת ישראל. סובלים מכך גם מוסלמים, גם יהודים וגם נוצרים. אני לא יכול לספור את הפעמים, כי הן פשוט כל כך רבות, שפנו אליי אזרחים מכל חלקי החברה הישראלית, בני כל הדתות, שקובלים על הרעש ועל הסבל שנגרם להם מרעש עודף שמגיע אליהם מכריזות בתי תפילה", אמר ראש הממשלה.