"תורידו הילוך, אני הולך להיות איתכם עוד הרבה זמן" - כך הצהיר היום (שני) ראש הממשלה בנימין נתניהו על רקע סערת רכישת הצוללות ומעורבותו של פרקליטו הצמוד דוד שמרון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"יש מי שמתעקש כל הזמן להשחיר את עמנו, יש פה פשוט תעשיית הדכדוך", אמר נתניהו בפתח ישיבת סיעת הליכוד. "אין פלא שאותם אנשים של תעשיית הדכדוך הם אלו שמפריחים מדי שבוע בלונים מלאי אוויר. באותה מהירות שהם מתמלאים הם מתרוקנים".

זמן קצר לפני כן, הטיח מקורבו של נתניהו, יו"ר הקואליציה דוד ביטן, האשמות בפרקליטו הצמוד שמרון. ביטן התראיין לשלום קיטל בתכנית "קריאה ראשונה" בערוץ הכנסת ואמר כי "אין ספק שהביקורת בעניין הצוללות צריכה להיות מופנית לעבר דוד שמרון ולא לעבר נתניהו". עוד הוסיף ביטן: "מי שצריך להיות ער לניגוד עניינים הוא העורך דין".

גם יו"ר יש עתיד יאיר לפיד התייחס היום לפרשה שמסעירה את המערכת הפוליטית והמשפטית. בפתח ישיבת סיעת מפלגתו אמר לפיד: "כשמדובר בצה״ל, בחייליו ובמפקדיו, לא יכול להיות - לא יכול להיות - שלא תהיה חקירה מקיפה עד שנדע את האמת. את כל האמת".

"אני רואה כבר שלושה ימים את הנסיון למוסס ולהעלים את פרשת הצוללות", הוסיף לפיד. "לא ילך להם. לא ילך להם מפני שלא מדובר בסיפור פוליטי. מדובר בצה"ל. מדובר בערבוב רעיל ומסוכן של עורכי דין ממולחים בצה"ל. בחיילים שלנו. בבנים שלנו. בביטחון שלנו".

יאיר לפיד (צילום: פלאש 90, חדשות)
לפיד | צילום: פלאש 90, חדשות

שר הביטחון ליברמן הגיב אף הוא לפרשת הצוללות בישיבת סיעת ישראל ביתנו. "אין לי שום התייחסות לפרשה", אמר. "הכל היה בהתאם להחלטת הקבינט ועמדת מערכת הביטחון. מבחינתה של מערכת הביטחון הדברים נעשו בצורה הכי מסודרת".

אמש פורסם לראשונה בחדשות 2 כי עו"ד דוד שמרון זימן את עצמו למכון הפוליגרף "אייל" ובבדיקה שביצע מטעמו יצא דובר אמת. עם זאת, בדיקת פוליגרף אינה ראיה קבילה בבית משפט.

בדיקת הפוליגרף נערכה יומיים אחרי פרוץ הפרשה ובמהלכה נשאל שמרון ארבע שאלות: "האם סיפרת לראש שהממשלה על קשר כלשהו בינך לבין המספנות הגרמניות?; האם שוחחת עם ראש הממשלה על רכש צוללות? האם שוחחת עם ראש הממשלה על תחזוקה וכלי שיט והאם סיפרת פעם לראש הממשלה שאתה מייצג את מיקי גנור?". על כל השאלות השיב שמרון בשלילה.

בתוך כך, נערכה אתמול פגישה בין היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, פרקליט המדינה שי ניצן ובכירים נוספים במשרד המשפטים. בסוף הפגישה הוחלט כי בחינת הסכמי ניגוד העניינים ופרצותיהם תימשך, וכי אין מקום לערב את המשטרה, כלומר אין מקום להורות על פתיחה בבדיקה או חקירה בעניין.