גטאס בלשכתו, ארכיון (צילום: הדס פארוש / פלאש 90)
יושעה מהכנסת? ח"כ גטאס | צילום: הדס פארוש / פלאש 90

דיון דחוף בכנסת על פרשת ח"כ גטאס: ועדת הכנסת התכנסה היום (שני), פחות מיממה לאחר הפרסום הראשון בחדשות 2 על החשד לפיו ח"כ באסל גטאס מהרשימה המשותפת חשוד בהברחת טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים. הוועדה החליטה לדון בסוגייה העקרונית, על רקע המהלך בכנסת להדחת גטאס לפי חוק ההשעייה. גם הנשיא ראובן ריבלין גינה את המעשים המיוחסים לגטאס: "החשדות שהועלו חמורים ביותר ואם אמנם יתבררו כנכונים, מדינת ישראל  תידרש לנקוט ביד קשה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"שימוש ציני בחירויות הדמוקרטיות הניתנות לח"כ במטרה לחבל בביטחון ישראל הוא מקומם ומחפיר", הוסיף ריבלין. "הדמוקרטיה הישראלית יודעת ותדע להתגונן ולהגן על עצמה מפני חורשי רעתה  של מדינת ישראל".

כצפוי, חברי הרשימה המשותפת החרימו את הדיון. יו"ר הוועדה, ח"כ יואב קיש מהליכוד, אמר בפתח הדיון: "נחשף סוס טרויאני. מקומו בכלא ולא בכנסת". גטאס, מצידו, אמור להציג היום את הצעת אי האמון של מפלגתו בכנסת - וטרם ביקש שיחליפו אותו.

יטופל בשבועות הקרובים. ריבלין (צילום: מארק ניימן / לע"מ, חדשות)
"הדמוקרטיה הישראלית תתגונן". ריבלין | צילום: מארק ניימן / לע"מ, חדשות

"צריך להפסיק ביקורים אצל אסירים ביטחוניים"

ח"כ אלעזר שטרן מיש עתיד אמר: "טלפון זה כלי נשק גם אם הוא לא יורה ישר אלא מכווין יריות. אני מבקש לא לעשות הכללות על ערביי ישראל". אורן חזן מהליכוד השיב לו: "הם לא אחים שלי, דבר בשם עצמך. הח"כים הערבים עומדים במבחן עשרות שנים. מי שנכשל לא צריך להיות איתנו. אני חושב שממחר בבוקר הוא לא יוכל להיכנס לכנסת באופן חופשי. מי שמבריח טלפונים סלולרים יכול להבריח דברים אחרים".

שטרן השיב לו: "יש והיו הטרדות מיניות בבניין. שאלו אותנו למה אתם שותקים - אני פונה כאן לח"כים מהרשימה המשותפת ואני מצפה שתהיו הראשונים שלא תשתקו". ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו הוסיף ותקף את רשימתו של גטאס: "יש קבוצה של חברי כנסת שיוצאת למשטי טרור ואנחנו צריכים להגיד כשקורה משהו. לשיטתי כל חבר כנסת צריך לעבור בדיקה בטחונית. אין לי אמון באנשים האלה. אני מוכן שכולנו נעבור בדיקה - צריך להפסיק את כל הביקורים אצל האסירים הביטחוניים".

נאוה בוקר מהליכוד הצטרפה לביקורת: "גם אני מוכנה להיבדק. לא רוצה להזכיר את שמו-  מגניבים להם טלפונים והם עוד מקבלים שכר. הם מנצלים את החסינות ועלולים לפגוע בנו באופן קשה. אני קוראת לכולם לחתום על היוזמה של אלקין". חזן הוסיף: "זה סוס טרויאני. בסוף עוד יישפך הדם שלנו". אמיר אוחנה מהליכוד הדגיש: "באסל, ג'מאל זחאלקה וזועבי הם לא בוגדים, הם האויב".

פתחה את המפלגה ושילמה בכיסאה
מתחה ביקורת על גטאס. גלאון | צילום:

גם במרצ קוראים לגטאס לעזוב

מנגד, יואל חסון מהמחנה הציוני טען כי "גטאס לא צריך להיות בכנסת אבל לא אנחנו מקבלים את ההחלטות. יש חקירה וטוב שיש חקירה והדברים צריכים להתברר משפטית". ח"כ מיכל רוזין ממרצ נזפה בחבריה ואמרה: "אתם לא חברים בשב"כ ובמשרד לביטחון הפנים והם לא צריכים את העצות שלכם". יו"ר הקואליציה דוד ביטן קרא למנוע מהמפלגה להתמודד: "הכתובת הייתה על הקיר. הגיע הזמן שבית המשפט העליון יבין שהוא צריך להיות מחסום".

במקביל לדיון, גם מהשמאל מגיע גינוי למעשים המיוחסים לגטאס: ראשת מרצ, ח"כ זהבה גלאון, כתבה בעמוד הטוויטר כי "שיהיה ברור: באסל גטאס חשוד בעבירות מאוד חמורות ובדיוק כמו סלומינסקי, ראוי שילך הביתה". עם זאת, גלאון הוסיפה ומתחה ביקורת על התנהלות הקואליציה בפרשה: "בזמן שדרישה ציבורית מח"כ לפרוש היא לגיטימית, בשני המקרים, השימוש בחוק ההדחה פסול. אלקין והקואליציה משתמשים בכוח הפוליטי שלהם כדי להעיף את הערבים מהכנסת".