מנהיג התנועה, ראאד סלאח (צילום: עמית ולדמן, חדשות 2)
מנהיג התנועה, ראאד סלאח | צילום: עמית ולדמן, חדשות 2

אחרי החלטת הקבינט המדיני-ביטחוני אמש (שלישי) להוציא מחוץ לחוק את הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית, התגובות במערכת הפוליטית לא איחרו לבוא. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בסיום ישיבת הקבינט כי "הממשלה תמשיך לפעול נגד גילויי הסתה וטרור ובמקביל נמשיך להשקיע משאבים לטובת אזרחי ישראל הערבים והיהודים כאחד". ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת): "הממשלה חיפשה שעיר לעזאזל".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"מדינת ישראל עוברת ממילים למעשים", אמר שר החינוך נפתלי בנט (הבית היהודי). "אנחנו הורסים בתי מחבלים, שוללים תושבות, והבוקר הוצאנו את התנועה האסלאמית מחוץ לחוק. מפריז ועד ירושלים - מלחמה אחת בטרור".

שר הקליטה וירושלים, חבר הקבינט זאב אלקין (הליכוד) בירך על ההחלטה ואמר כי "הגיע הזמן שדמוקרטיה מודרנית תבין שאם היא רוצה לנצח בקרב מול טרור של אסלאם רדיקלי קיצוני היא חייבת ללמוד להגן על עצמה. ההסתה במסגדים, במערכת החינוך, בתקשורת מתורגמת לצעירים עם סכינים ברחובות".

הפשיטה על משרדי התנועה האסלאמית
פשיטות המשטרה הבוקר | צילום:

"זהו כלי נוסף במלחמה בגופים המעודדים התססה וטרור, וחותרים נגד המדינה בדרכים שונות", אמר שר הביטחון משה יעלון (הליכוד). "הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית מסכן את ביטחונה של מדינת ישראל ומשתף פעולה, על פי מידע שהצטבר, עם ארגוני טרור פלסטינים, בהם חמאס, במטרה להבעיר את השטח ולדרדרו לאלימות". לצד זאת, אמר יעלון כי "זו גם העת להדגיש כי עלינו להמשיך ולפעול לשילובם המלא של ערביי ישראל בקרבנו".

גם באופוזיציה היה מי ששמח על החלטת הקבינט. "אין שום סתירה בין מחויבות להסדר ובין מאבק נחוש בטרור", אמר ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני). "יש לברך את הקבינט על ההחלטה הזו גם אם באה באיחור מסוים. אני קורא לקבינט לנקוט באותם הצעדים מול ארגוני הימין הקיצוני ובראשם להב"ה".

יו"ר יש עתיד יאיר לפיד בירך גם הוא על ההחלטה. "זו החלטה נכונה", אמר. "לא ייתכן שמי שמקדם טרור בתוך מדינת ישראל יוכל להמשיך ולהלך חופשי ברחובות ובמסגדים ויקדם את כוונות המוות שלו".

פשיטות המשטרה הבוקר
פשיטות המשטרה הבוקר | צילום:

מנגד, תקף יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה: "נתניהו ממשיך לנסות להבעיר את השטח וליצור הסלמה נוספת", אמר. "זו רדיפה פוליטית ואנטי דמוקרטית, הסתה נגד תנועה פוליטית שכל פעילותה נמצאת תחת מסגרת חופש הביטוי". הוא הוסיף כי "תזמון ההחלטה מראה כי נתניהו רוצה למצב את הסכסוך כסכסוך דתי".

ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת) טען כי "זו החלטה פוליטית מובהקת של ממשלת ימין האחראית להידרדרות במצב ומחפשת שעיר לעזאזל בדמות התנועה האסלאמית. זה מעשה נפשע נגד כלל הציבור הערבי". טיבי אף הוסיף כי "מבחינת התזמון יש כאן ניצול ציני של הפשע הנורא בפריז".