החוק אושר. גן ילדים, ארכיון (צילום: דוברות המשטרה, חדשות)
החוק אושר. גן ילדים, ארכיון | צילום: דוברות המשטרה, חדשות

ברקע האישום בהריגת התינוקת יסמין וינטה ז"ל על ידי הסייעת בפעוטון, והחשדות בהתעללות נגד גננות מרחבי הארץ, שרי הממשלה אישרו היום (ראשון) על הצעת החוק להצבת מצלמות במעונות היום ובפעוטונים. מליאת הכנסת צפויה להצביע על החוק בקריאה טרומית, זאת לאחר שהושגה הסכמה בין ח"כ יפעת שאשא ביטון, יוזמת החוק, לבין שר הרווחה, משרד המשפטים והיועמ"ש. קידום ההצעה יהיה חלק ממהלך ממשלתי כולל להגברת הפיקוח.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הבוקר פורסם באתר ynet כי החוק שיעבור בסופו של דבר לא יכפה את התקנת המצלמות בגני הילדים, אלא יאפשר זכייה במענק לפעוטונים שיתקינו אותן. החוק יובא להצבעה במליאה לקריאה טרומית ביום רביעי הקרוב.

"זהו צעד חשוב להגברת השמירה על ביטחונם האישי של התינוקות והפעוטות במדינת ישראל ולהגברת ההגנה על שמן הטוב של הגננות והסייעות במקרים בהם מדובר בתלונות שווא", אמרה יוזמת החוק, חברת הכנסת יפעת שאשא ביטון. "הדבר יתבצע לצד אישור וקידום החוק הממשלתי לפיקוח על מעונות היום ועל המסגרות לגיל הרך, שהפכו במרוצת השנים לשטח הפקר של ממש".

התינוקת יסמין וינטה ז"ל (צילום: באדיבות המשפחה, חדשות)
יסמין וינטה ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה, חדשות

המחאה הציבורית הקוראת לחוקק את חוק המצלמות, שהחלה לאחר מותה של התינוקת יסמין וינטה ז"ל בגן בפתח תקווה, הובילה להפגנות רבות של הורים וקריאות: "ילדים זה שמחה אבל גם אחריות" ו"לא ננוח עד שיאושר חוק הפיקוח"‎.

על פי נתונים של המועצה להעצמת האזרח, כיום במדינה יש כ-600 אלף ילדים עד גיל 3. רק 23% מהם נמצאים במסגרות כמו נעמת וויצ"ו, כלומר 140 אלף ילדים נמצאים תחת פיקוח ו-460 אלף ילדים בישראל נמצאים במסגרות ללא פיקוח ממשלתי.

כבר בשנת 2012 התחייבה הממשלה לבנות 400 מעונות. אלא שעד עתה, 6 שנים לאחר מכן, נבנו 300 וגם הם בשנה האחרונה. עקב המחסור, נוצר מצב שבו על כל מקום פנוי יש 15-30 מתמודדים. רוב ההורים בכלל לא מנסים להירשם, ממילא אין להם סיכוי.