גורם בכיר: "נפעל צבאית נגד אירן בסוריה" (צילום: עמוס בן גרשום לע"מ, חדשות)
דן בחוק לפני יותר משנתיים. נתניהו | צילום: עמוס בן גרשום לע"מ, חדשות

במשרד ראש הממשלה הבהירו כי נתניהו אינו מקדם חוק שאוסר על אדם להקליט אדם אחר בלא ידיעתו ולשדר את הדברים, וציינו כי הדברים הובעו בעמדה עקרונית בהתייחס לעיקרון ההגנה על פרטיות. אלא שהערב (חמישי) מתברר כי זו אינה הפעם הראשונה שנושא חוק הקלטות הסתר עולה בלשכת ראש הממשלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

כבר לפני יותר משנתיים, ניסה נתניהו להוביל מהלך לחקיקת חוק מסוג זה. נתניהו התייעץ בשעתו עם היועץ המשפטי לממשלה דאז יהודה ויינשטיין, שבלם את היוזמה, בטענה שהמחיר והנזק גדולים מהתועלת.

ויינשטיין חשב שבמצב הקיים יש אומנם בעייתיות בהפרת האמון הבסיסי בין אנשים, כי כולם מקליטים את כולם, אך סבר כי חוק כזה ישתק ויעקר את היכולות של עיתונאים לייצר תחקירים. 

הורה לחקור. יהודה וינשטיין (צילום: יונתן סינדל פלאש 90, חדשות)
בלם את החקיקה. וינשטיין | צילום: יונתן סינדל פלאש 90, חדשות

וינשטיין הבחין גם בהשלכות האחרות של החוק שבין השאר צפוי להחליש גם את המלחמה בשחיתות הציבורית, וברמה היומיומית ימנע מאזרחים ולקוחות לחשוף עוולות צרכניות מול גופים גדולים. החקיקה הזו עלולה גם למנוע, למשל, מעובדים חלשים לפעול מול העסקה פוגענית. בהקשר זה טען אז וינשטיין כי החלופה למצב הקיים לא יכולה להיעשות בחוק דורסני שאוסר הקלטה.

יוזמת החקיקה הזו עלתה לראשונה בימי שולה זקן והקלטותיה. גם במעון ראש הממשלה ביצעו עובדים כלשהם הקלטות. כך או כך, היוזמה הוקפאה אז, והופשרה כעת שוב, מסיבה לא ברורה.