הקרב על השבת: השרים כץ וליצמן (צילום: פלאש 90, מארק ישראל סאלם, הדס פרוש)
דרישה: "פגישה דחופה" עם נתניהו | צילום: פלאש 90, מארק ישראל סאלם, הדס פרוש

סערת עבודות הרכבת בשבת: ליצמן, גפני ודרעי קיימו בצאת השבת התייעצות משותפת שבסופה החליטו לדרוש "פגישה בהולה" עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. מקורב לאחד מהם: "דרישה לפיטורי ישראל כץ על הפרק".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"ראשי הסיעות החרדיות מוחים בכאב על חילול השבת בעבודות הרכבת בתל אביב ללא צורך", נמסר בהודעה משותפת. "מדובר בהפרת הסיכומים הקודמים שניתנו בידי שר התחבורה ופגיעה בסטטוס-קוו. יש להצטער על הפסטיבל התקשורתי הנרחב והמיותר סביב העבודות שכלל מסיבת עיתונאים והודעות לתקשורת, מה שהעצים את חילול השבת שלא לצורך".

שר התחבורה ישראל כ"ץ אמר הערב בתום העבודות על הרחבת תחנת השלום בתל אביב: "לא הסכמתי בשום פנים להורות על ביטול העבודות, למרות לחצים כבדים שהיו מכיוונים שונים בעניין הזה. חשבתי שחוות הדעת המקצועית ועמדת משטרת ישראל היא שצריך לבצע את העבודות בסוף השבוע כדי לא לסכן חיים היא הנכונה וגיביתי אותה.

"אני מצטער על הטורח שנגרם לציבור הנהגים, אבל עשינו את המקסימום כדי לצמצם את הפגיעה. ביצוע העבודות בסוף השבוע היה נדרש והכרחי בהתאם לכל השיקולים המקצועיים ובהתאם לחוות דעת חד משמעית של משטרת ישראל שקבעה שביצוע העבודות ביום חול יביא לסיכון חיי אדם ולנזק כבד, ואני שמח שהעבודות שבוצעו בסוף השבוע הסתיימו בשלום מבלי לסכן את שלום הציבור ומבלי לגרום לכאוס תחבורתי במטרופולין הגדול בישראל".

עוד הוסיף השר כ"ץ: "אני אדם מסורתי ובהחלט תומך בשמירת צביונה היהודי- דמוקרטי של מדינת ישראל ובקיום הסטטוס קוו ומקפיד על כך בכל התחומים הנתונים לאחריותי, אבל זה מחייב את כל הצדדים להתפשר ולנהוג בהתאם לחוק כדי לאפשר חיים משותפים. אני מצטער על עמדת ראשי המפלגות החרדיות, אני אוהב ומכבד אותם ואת הציבור ששלח אותם אבל לא היה מקום לדחות את העבודות לאמצע השבוע. אני שמח שבסופו של דבר גם הם השתכנעו והבינו שאין מנוס ותמכו בקיום העבודות".

בתגובה על הדברים אמר יו"ר יהדות התורה חבר-הכנסת משה גפני כי בְניגוד לדבריו של שר התחבורה, העבודה יכולה הייתה לְהיעשות ביום חול ולא בשבת. לדבריו לא הייתה הסכמה מצידו לעבודה בשבת. גפני הוסיף: "כנראה שהשקר הוא חלק מהמקצוע של ישראל כ"ץ".

העבודות ברכבת בשבת (צילום: רכבת ישראל)
עבודות הרכבת במחלף השלום | צילום: רכבת ישראל

לאחר שהשבוע שיגרו ראשי המפלגות החרדיות מכתב מיוחד לראש הממשלה בנימין נתניהו, בו קראו לעצירת העבודות בשבת, הורה אתמול נתניהו על כך שהעבודות יימשכו - אך במתכונת מצומצמת.

ראש הממשלה התערב כדי לפתור את המחלוקת, ניהל דיונים לאורך הלילה ולאחר שנבחנו כל ההיבטים קיבל את ההחלטות הבאות: כל העבודות שדחייתן כרוכה בסיכון חיים יתקיימו כמתוכנן, כולל זו בנתיבי איילון, העבודות על מסילת הרכבת בנתב"ג-מודיעין ובית יהושע-עתלית ניתנות לדחייה ולא יתקיימו בשבת זו.

בנוסף תקום ועדה שתפקידה להדק את התאום בין משרד התחבורה לסיעות החרדיות. בראש הוועדה יעמוד ראש סגל לשכת ראש הממשלה, והיא תכלול את מנכ"לית משרד התחבורה, מפכ"ל המשטרה, ושרי הסיעות החרדיות או נציגיהם.