המשפחות השכולות הגיעו, רוב הח"כים לא נכחו בדיון לזכר הנופלים: יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין נזף היום (שלישי) בחברי הכנסת על כך שרובם נעדרו מהדיון המיוחד שנערך במליאת הכנסת לציון עשר שנים למלחמת לבנון השנייה. בדיון נכחו ראש הממשלה בנימין נתניהו וארבעה שרים בלבד - אביגדור ליברמן, נפתלי בנט, אורי אריאל וחיים כץ, זאת לצד פחות ממחצית חברי הכנסת - 46 במספר, 23 מהקואליציה ו-23 מהאופוזיציה.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק  

"התנצלתי בפני המשפחות השכולות על כך שרוב חברי הכנסת בחרו שלא לכבד את האירוע בנוכחותם במליאה", צייץ יו"ר הכנסת אדלשטיין בחשבון הטוויטר שלו. "אם אנחנו מדברים על איחוי הקרעים בין ההנהגה לציבור בישראל, אז אולי זה הדבר הקטן לפני שמגיעים להיות ראש הממשלה, או שר החוץ או שר הביטחון, לפחות להגיע ולשבת כאן בכיסא".

חוק ההסדרה עולה להצבעה. שידור חי (צילום: ערוץ הכנסת)
המליאה בזמן טקס הזיכרון, היום | צילום: ערוץ הכנסת


 
גם יו"ר האופוזיציה והמחנה הציוני, ח"כ יצחק הרצוג, מתח ביקורת על רבים מחבריו למשכן שנעדרו מהמליאה: "בושה וחרפה שמליאת הכנסת הייתה כמעט ריקה כעת בטקס הזיכרון למלחמת לבנון השנייה. הממלכתיות היא לא המלצה אלא חובה עליונה לנבחרי ציבור.ממלכתיות היא לא המלצה. בושה".

"היעדרותם של ח"כים רבים היא אות קין לחברה הישראלית"

״העובדה שמרבית חברי הכנסת לא כיבדו בנוכחותם את יום ציון העשור למלחמת לבנון השנייה היא אות קין על מצחה של החברה בישראל", אמר יו"ר ארגון יד לבנים, אלי בן שם. "אני מקווה שדם הבנים לא נפל לשווא״.

אין תמונה
יו"ר ארגון יד לבנים, אלי בן שם



"הכנסת אמנם אירחה באופן מכובד את המשפחות השכולות של מלחמת לבנון השנייה, אך עם זאת לא ניתן להתעלם מכך שחברי כנסת רבים נעדרו מהדיון החשוב והממלכתי שהתקיים במליאה", הוסיף. בן שם הודה ליו"ר הכנסת ונשיא המדינה על המילים החמות והגינוי של התנהגות זו: "אסור שמקרים מסוג יישנו בעתיד. המסר הוא רע ומסוכן מאוד״.