נתניהו (צילום: פלאש 90/יונתן סינדל, חדשות)
נתניהו | צילום: פלאש 90/יונתן סינדל, חדשות

חוק החסינות מעורר ביקורת בתוך המערכת הפוליטית ומחוצה לה, וכעת היא מגיעה גם מהאנשים שמנהלים את החקירות נגד אנשי הציבור. בכיר לשעבר במשטרה תקף הערב (חמישי) את הכוונה לחוקק את החוק שיגן על נתניהו מפני העמדה לדין, ואמר כי "אנחנו לא מופתעים מהניסיונות של ראש הממשלה לקבל חסינות".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

יצוין כי לא רק נתניהו עשוי ליהנות מחוק החסינות, אלא שורה של ח"כים ושרים נוספים החשודים בפלילים. ראשון המרוויחים הוא כמובן נתניהו שכן התיק נגדו מצוי בשלבים המתקדמים ביותר והיועץ המשפטי החליט להעמידו לדין בכפוף לשימוע.

עוד מרוויח מרכזי הוא השר אריה דרעי, יושב ראש ש"ס שמחזיק בשמונה מנדטים יקרים, ובעבר כבר ריצה שתי שנות מאסר. דרעי שוב מצא את עצמו בחדרי החקירות בקדנציה הזו וכבר יש המלצה של המשטרה להעמיד אותו לדין בחשד לעבירות מרמה, הפרת אמונים, עבירות מס והלבנת הון.

ביטן (צילום: החדשות)
ביטן | צילום: החדשות

גם בליכוד יש שני פוליטיקאים חזקים שעשויים להרוויח ישירות החסינות גורפת לפוליטיקאים. הראשון הוא חיים כץ שעשוי להיות מואשם בשוחד אחרי שימוע, וחבר הכנסת דוד ביטן. גם סגן השר יעקב ליצמן מצא את עצמו לאחרונה בחדרי החקירות בחשד שהשתמש בסמכויותיו שלא כדין.

ליצמן (צילום: ערוץ הכנסת, חדשות)
ליצמן | צילום: ערוץ הכנסת, חדשות

החכ"ים הללו נמצאים בניגוד עניינים לפני הצבעה אפשרית בכנסת על החוק, אבל כבר נקבע כי בהצבעות במליאה אין אפשרות לומר לחברי כנסת שלא להצביע. עם זאת, הם יצטרכו לעלות על הבימה במליאה ולמסור גילוי נאות על כך שהם מצביעים על החוק, אבל חשודים בפלילים. ייתכן שאותם ח"כים ושרים לא יביעו עניין לעשות זאת ולא יצביעו.